Ilmailuaktiivien tarjous Menkijärven lentokentästä ei ollut korkein - ostohanke kuitenkin jatkuu

EFME_ilmasta_KRMenkijärven lentokentän ostotarjouksen tehnyt ilmailuaktiivien ryhmittymä ei voittanut Senaatti-kiinteistöjen tarjouskilpaa. Siitä huolimatta ilmailijat jatkavat työtään lentotoiminnan jatkamiseksi Menkijärvellä.

Lentokentän ostohankeryhmittymä sai 9. toukokuuta Senaatti-kiinteistöltä tiedon, ettei sen jättämä tarjous ollut korkein ja jatkotoimiin ei ole aihetta. Korkeimman tarjouksen saaja on saanut asiasta tiedon ja kaupan valmistelua jatketaan toisen osapuolen kanssa.

Senaatti ei vielä tässä vaiheessa kommentoinut kuinka monta tarjousta se oli mahdollisesti Menkijärvestä saanut. Alustavan tiedon mukaan lisäinfoa kaupasta on saatavilla toukokuun lopulla.

Ilmailuaktiivit saivat muutaman päivän mittaisen kampanjansa aikana mukaan yli 100 yksityishenkilöä, yritystä ja yhteisöä, joiden avulla se kuvaili saaneen alustavasi kerättyä mukavan summan rahaa. Ostohankkeeseen osallistujien ns. metrimäärät vaihtelivat yhdestä muutamaan kymmeneen, kun metrihinnaksi oli määritelty 300 euroa.

Vaikka tarjouskilvan voitto ei toteutunut jatkavat ilmailijat yritystään säilyttää Menkijärven lentokenttä ilmailukäytössä. Omalentokentta.fi -sivuston aukioloa jatketaan ja mukaan hankkeeseen pääsee edelleen.

Tarkoituksena on olla valmiina aloittamaan neuvottelut lentokentän osalta uuden tulevan omistajan kanssa. Päämääränä on hankkia lentokenttä-alue ja miehistösauna ilmailijoiden omistukseen ja siten säilyttää Menkijärven ilmailukäyttö.

Lue myös: