Merkittävä hinnanlasku kaukoreiteillä

In-the-skyYlikapasiteetti ja koventunut kilpailu ovat sysänneet kaukoreittien hinnat laskusuuntaan. Hinnat laskevat loppuvuonna jopa 14%. Tämä käy ilmi Travelmarket.fi:n uusimmasta Suomen lentohintaindeksistä.
Kilpailutilanne Suomen lentomarkkinoilla kiristyy tasaista tahtia. Kansainvälinen kilpailu vaikuttaa Suomen lentohintoihin erityisesti kaukoreittien osalta, joissa ylikapasiteetti ja koventuva hintakilpailu ovat arkipäivää.

"Talviliikennekauden ensimmäiselle viikolle osuva hintavertailumme antaa jo hyvän näppituntuman siitä mitä talven aikana on lentomarkkinoilla odotettavissa. Markkinoilla on ylikapasiteettia, jonka vuoksi lentomatkustus on tavanomaista edullisempaa, lukuunottamatta sesonkiaikoja joulun ja vuodenvaihteen ympärillä," arvioi Travelmarket.fi:n maajohtaja Mikko Vartiainen.

Vertailussa on mukana 10 Euroopan kohdetta ja 10 kaukokohdetta. Kaukokohteiden lentohinnat ovat pudonneet jopa 14 prosenttia viime vuoteen verrattuna matkustusviikolla 45 (4.-10.11.2013). Suurin pudotus koskee kaukohteita Bangkok, Johannesburg ja Sydney.
 
787_norwegian_netSyy löytyy koventuneesta kilpailusta, sillä Norwegian on aloittanut halpalennot Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin ja toisaalta Emirates -lentoyhtiö syöttää uudelta Tukholman lennoltaan matkustajia edullisesti Dubain kautta Kauko-Itään, Etelä-Afrikkaan ja Australiaan asti.

Kaukoreittien hintavertailua

Lähtökaupunki Vko 45/2013 Vko 45/2012 Muutos %
Helsinki € 643 € 745 -14%
Tampere € 845 € 893 -5%
Oulu € 877 € 983 -11%
Turku € 838 € 903 -7%
Vaasa € 869 € 967 -10%

 

Meno-paluulippujen alimpien hintojen keskiarvot kaukokohteisiin viikolla 45. Lentohintojen vertailu on tehty 4 viikkoa ennen lähtöpäivää. Hinnat sisältävät verot ja matkustajamaksut.

Erityisesti Norwegian ja Emirates tuntuvat tällä hetkellä painavan hintoja alaspäin, mutta muutkin osaavat vastata kilpailuun.

Finnair yhdessä allianssikumppaneidensa kanssa (British Airways, Cathay Pacific, Iberia ja Qantas) ovat edullisin vaihtoehto monilla kaukoreiteillä. SAS on sen sijaan vahvoilla Pohjois-Amerikkaan suuntautuvilla lennoilla yhteistyökumppaninsa Unitedin avulla.

Travelmarket.fi