Mitsubishi MRJ lentää ensikerran lokakuun viimeisellä viikolla

MRJ_1st_FLT_1Mitsubishi Aircraft Corporation ja Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) tarkensivat uuden MRJ-reginaalikoneensa ensilennon aikataulua 30. syyskuuta. Valmistajan mukaan ensilento toteutetaan lokakuun viimeisellä viikolla.

Mitsubishi MRJ90 -koneen ensilento on suunniteltu maanantaina 26. lokakuuta alkavalle viikolla ja viimeinen ilmoitettu lentopäivä olisi perjantain 30. lokakuuta. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan vain vuorokautta ennen ensilentoa.

Valmistajan mukaan turvallisuus on ensisijalla ja aikataulu voi vielä muuttua riippuen koneen toiminnasta sekä vallitsevista sääolosuhteista.

Mitsubishi Aircraftin MRJ -koneperhe koostuu 70- ja 90-paikkaisista versioista. Valmistajan mukaan se tarjoaa uuden sukupolven koneena huomattavan paljon paremman polttoainetehokkuuden, vähentää päästöjä sekä lentomelua tämän päivän regionaalikoneisiin verrattuna.

Mitsubishin MRJ on ensimmäinen japanilainen suihkumoottoreilla varustettu matkustajakone. Siviilimatkustajakoneiden valmistus loppui Japanissa, kun Nihon Aircraft Manufacturing Corporationin NAMC YS-11 potkuriturbiinikoneen valmistaminen päättyi vuonna 1973. Uutta konetyyppiä ei ole suunniteltu Japanissa yli 50-vuoteen.

Kaikkiaan valmistajalla on MRJ-koneista 407 tilausta tai sitoumusta. Niistä 223 on vahvistettuja tilauksia. Koneen ensiesittely tapahtui rollout-tilaisuudessa lokakuussa 2014.

Lue myös: