Monarch aloittaa suorat talvireitit Lontoosta ja Manchesterista Kittilään

MONARCH-orderBrittiläinen Monarch aloittaa talvikaudelle 2017/2018 lennot Manchesterista ja Lontoosta Kittilään. Lappi houkuttelee useita toimijoita, sillä Jo aiemmin reittiavauksesta kertoi saksalainen Germania, joka aloittaa ensi talvena lennot Berliinistä Rovaniemelle ja Düsseldorfista Kittilään. Kuluvana talvena Kittilän-lennot aloitti myös Lufthansa.

Monarch lentää Lontoo–Kittilä -reittiä joulukuusta helmikuuhun ja Manchesterista Kittilään puolestaan joulukuun ajan. Molempia reittejä lennetään kaksi kertaa viikossa. Liput tulivat myyntiin torstaina 10. maaliskuuta.

"Voimme tyytyväisinä todeta, että Lappi on onnistunut houkuttelemaan ensi talvelle merkittäviä uusia reittiavauksia. Toivotamme Monarchin lämpimästi tervetulleeksi Lapin lumisiin maisemiin ensi talvena", sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

"Olemme todella innoissamme Lapin-ohjelmistostamme ensi talvikaudelle. Kaikki tarjoamamme lomavaihtoehdot takaavat matkustajille unohtumattoman, ainutlaatuisen kokemuksen. Joulupukin luona vieraileminen, husky-ajelu, moottorikelkkailu, porosafarit, revontulet ja Snow Village – jokaiselle löytyy jotain Lapin-matkalla", sanoo Monarchin tuotevalikoimasta vastaava Gemma Day.

Lentoyhtiöiden kiinnostus Suomen Lappia kohtaan on tuntuvasti kasvanut viime aikoina. Lapin valttina on muun muassa se, että lomakohteet sijaitsevat monista muista maailman talvikohteista poiketen lentoasemien lähellä.

"Monarchin saapuminen parantaa entisestään Lapin saavutettavuutta. Uusien reittiavauksien saaminen Lappiin on tarkoittanut monen toimijan sujuvaa yhteistyötä. Viimeisimmän tulokkaan houkuttelemisessa panoksensa antoivat Finavian lisäksi Visit Finland ja Kittilän alueen matkailutoimijat", Sundelin sanoo.

"Lapin matkailulla on nyt etsikkoaika. Lapin matkailulle voi odottaa hyvää kasvua ensi talvena parantuneen saavutettavuuden ansiosta. On erittäin tärkeää, että eri toimijat pystyvät yhdessä luomaan Suomeen saapuville matkailijoille sellaisen palvelukokemuksen, että tänne halutaan tulla uudestaankin ja että Lappia ollaan valmiita suosittelemaan omassa lähtömaassa".

"Kilpailu matkakohteiden välillä on kovaa, joten meidän tulee huolehtia palveluidemme laadusta ja hintakilpailukyvystä, jotta menestys voi jatkua", Sundelin toteaa.

Vuoden 2015 matkustajamäärät nousivat Lapin lentoasemilla yli miljoonan. Kaikkien aikojen matkustajaennätykset tehtiin Rovaniemellä ja Ivalossa. Suorien kansainvälisten reittilentojen lisäksi Lapin lentoasemille suuntasi entistä suurempi joukko vaihtomatkustajia Helsinki-Vantaan kautta: Aasian-reiteiltä Lapin-koneisiin vaihtaneiden matkustajien määrä kasvoi yli yhdeksän prosenttia.