Ryanair panostaa Suomeen talvelle 366 000 matkustajapaikkaa - uusi reitti Bergamo-Rovaniemi

Ryanair_737sRyanair panostaa Suomeen talvikaudelle ja tarjoaa matkustajilleen talvikauden 2023/2024 aikana eli lokakuun 2023 lopusta maaliskuuhun 2024 jopa 366 000 matkustajapaikkaa. Uusin lisäys Ryanairin reittiverkostoon Suomessa ovat lennot Italian Bergamon ja Rovaniemen välillä. Ryanair myy lippuja suomalaisille talvikaudella erikoishinnoin.

Ryanair avaa 4. marraskuuta 2023 reitin talvikaudelle Milanon Bergamon lentoasemalta Rovaniemelle. Tämä kahdesti viikossa lennettävä reitti on jo Ryanairin viides reitti Rovaniemen lentoasemalle. Bergamosta Rovaniemelle lennetään tiistaisin ja lauantaisin.

Talvikaudella Ryanair yhdistää Rovaniemen Dubliniin, Brysselin Charleroihin ja Lontoon Stanstediin. Näiden lisäksi Ryanair avaa lokakuussa 2023 uuden reitin Liverpoolin ja Rovaniemen välillä.

"Olemme saaneet valtavan määrän pyyntöjä talviaikataulukauden lennoista asiakkailtamme, jotka haluavat jo nyt varata lentoja talvelle 2023", sanoi Ryanairin Dara Brady.

Ryanair lentää reittejä Boeing 737 -koneilla. Halpalentoyhtiö kertoo tarjoavansa lentoja suomalaismatkustajille erikoishinnoin ja lähtöhinnat ovat 29,99 euroa.

Eurooppalaisyhtiöt ovat panostaneet viime vuosina merkittävästi Suomen Lappiin ja lentoja on tarjolla Rovaniemen lisäksi myös Kittilään. Eurowings lentää Rovaniemelle Berliinistä ja Düsseldorfista. Austrian Airlines lentää Rovaniemelle ja Kittilään Wienistä. Myös Iberia lentää Kittilään Madridista.

"Ryanairin yhteydet Rovaniemeltä maailmalle ovat hienoja lisäyksiä Finavian lentoasemien reittitarjontaan. Kuten muidenkin Lapin lentoasemiemme, Rovaniemen lentoaseman yhteydet maailmalle paranevat nyt talveksi entisestään", sanoi Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Rovaniemen matkustajamäärät kasvavat talvikaudelle vauhdilla ja lentojakin on tarjolla ennätysmäärä. Edellistalvikaudelle Rovaniemelle lennettiin 11 suoraa reittiä, mutta talvikaudella 2023/2024 suoria reittejä on nyt tehtyjen julkistusten mukaan jo 21.

Lue myös: