Neste ja liikelentoja yksityis- ja yritysasiakkaille myyvä Victor aloittivat SAF-polttoaineyhteistyön

Neste_biofuel_tankkiautoMaailman johtava uusiutuvia lentopolttoaineita valmistava suomalainen Neste ja yksityisiä tilauslentoja tarjoava Victor aloittivat yhteistyön, jonka on määrä nostaa liikelentojen vastuullisuuden uudelle tasolle.  Victor-palvelun jäsenet voivat ostaa uusiutuvaa Neste MY -lentopolttoainetta (SAF, Sustainable Aviation Fuel) nyt kaikille yksityislennoille maailmanlaajuisesti.


Brittiläinen Victor on johtava on-demand -liikesuihkukonelentoja tarjoava alusta, jonka kautta on mahdollista etsiä, vertailla ja varata nopeasti liikesuihkukonelentoja. Vuonna 2011 perustetun yhtiön kautta on mahdollista varata lentoja maailmanlaajuisesti yli 200 operaattorin yli 7000 lentokoneen laivastosta.

Nyt Victorin yksityis- ja yritysjäsenet voivat vähentää lentomatkojensa hiilidioksidipäästöjä, saavuttaa asettamansa ilmastotavoitteet ja raportoida uskottavasti hiilidioksidipäästöjensä vähentämisestä. Tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin (Science Based Targets initiative, SBTi) sitoutuneet yritykset, jotka haluavat vähentää epäsuoria (Scope 3) päästöjään ja etenkin tilauslentojensa päästöjä, voivat tällä hetkellä edistää tavoitteitaan vain varaamalla yksityisiä tilauslentoja Victorilta.

Tilauslentoa varatessaan Victorin yksityis- ja yritysjäsenet voivat valita, kuinka suuren osan fossiilisesta polttoaineesta he haluavat korvata uusiutuvalla Neste MY -lentopolttoaineella. Asiakas voi valita ostonsa 5-100 % väliltä. Neste varmistaa, että Victorin jäsenten ostamat määrät uusiutuvaa lentopolttoainetta toimitetaan lentoja operoivien kumppaniyhtiöiden käyttöön.

Kasvihuonekaasupäästöjä voidaan näin vähentää uskottavasti ja mitattavasti uusiutuvalla lentopolttoaineella, jonka koko toimitusketju on jäljitettävissä. Tämän myötä saavutetaan todellisia ilmastohyötyjä ja vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %.

Nesteen SAF-polttoaine valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä.

Laaja tarjonta mahdollistaa uusiutuvan lentopolttoaineen kysynnän kasvun

Euroopan ilmailuala pyrkii kasvattamaan uusiutuvan lentopolttoaineen osuuden jopa 10 prosenttiin kaikesta lentopolttoaineen käytöstä vuoteen 2030 mennessä. Nesteen ja Victorin uusi kumppanuusmalli mahdollistaa tavoitteen saavuttamiseen tarvittavien toimien kiihdyttämisen.

Kumppanuuden myötä tarjottava ”maksa täällä, käytä muualla” -ratkaisu on hajanaisella liikeilmailualalla ensimmäinen, joka mahdollistaa uusiutuvan lentopolttoaineen käytön kaikilla tilauslennoilla.

Victorin maailmanlaajuisella ja vaikutusvaltaisella jäsenistöllä on vaihtoehto valita uusiutuva lentopolttoaine ja pienentää yksityisen lentomatkustuksen ilmastovaikutusta. Samalla he voivat lisätä uusiutuvan lentopolttoaineen kokonaiskysyntää ja tukea kyseisen vastuullisen ratkaisun nopeampaa kehitystä.  

”Olen helpottunut voidessani ilmoittaa tänään maailmanlaajuisesta kumppanuudestamme Nesteen kanssa. Jäsenemme voivat nyt korvata fossiilisen polttoaineen uusiutuvalla Neste MY  -lentopolttoaineella kaikilla yksityisillä ja kaupallisilla tilauslennoilla. Uraauurtava kumppanuutemme voi luoda uuden mallin uusiutuvan lentopolttoaineen käytölle hajanaisella liikelentojen alalla ja nopeuttaa sen laajempaa käyttöä koko ilmailualalla.”, sanoi Victorin toimitusjohtaja Toby Edwards.

”Olen erittäin iloinen uraauurtavasta kumppanuudestamme Victorin kanssa, joka on tilauslentoliikenteen edelläkävijöitä. Neste on sitoutunut tukemaan ilmailualan päästövähennystavoitteita ja uskoo, että niiden eteen on tehtävä yhteistyötä, jossa jokaisen valinnoilla on merkitystä", sanoi Nesteen Renewable Aviation -liiketoimintayksikön Euroopan apulaisjohtaja Jonathan Wood.

Uusiutuva lentopolttoaine on olennainen ratkaisu ilmailualan päästövähennystavoitteiden saavuttamisessa. SAF-lentopolttoaineen käyttö vähentää lentämisen kasvihuonekaasupäästöjä välittömästi.

Lue myös: