Norja teki maailman suurimman etätorni-investoinnin

Avinor_RT_KongsbergNorjalainen Avinor ja Kongsberg ovat solmineet aiesopimuksen maailman suurimmasta etätornijärjestelmän investoinnista. Avinor on jo aiemmin tehnyt päätöksen etätornien käyttöönotosta jopa 15 lentokentällä. Varsinainen etätornikeskus sijoitetaan Bodöhön.

Avinorin ja Kongsbergin sopimus etätornijärjestelmän toimituksesta on toistaiseksi ilmailualan suurin ja kattavain. Avinor saattaa myös kasvattaa investoinnin määrää lisäämällä uusia lentokenttiä etätornipalvelun piiriin.

Norjalainen Kongsberg-konserni tunnetaan puolustusteollisuusvalmistajana, jonka Remote Tower -tuote ontehty yhdessä Indra Navian kanssa. Ratkaisu sisältää innovatiivisia sensoreita, turvallisen verkkoratkaisun sekä tiedontallennusjärjestelmän. Indra Navian visuaalijärjestelmä perustuu alan johtavaan Nova Tower -ratkaisuun, joka on käytössä ympäri maailmaa.

"Odotamme innolla yhteistyötä Kongsbergin ja Indra Navian kanssa. Ne ovat osoittaneet kykynsä toimittaa Avinorille parhaan ratkaisun kovan kansainvälisen kilpailun keskellä. Nyt alkaa työ etätornikeskuksen rakentamiseksi ja tulevaisuuden lennonjohtopalveluiden tarjoamiseksi", sanoin Avinorin lennonvarmistuksesta vastaava johtaja Anders Kirsebom.

"Sopimus on erittäin tärkeä Kongsbergille. Etätornipalveluiden kansainväliset markkinat alkavat muodostua", sanoi Konsberg Defence Systemsin johtaja Harald Ånnestad.

Ruotalaisvalmistaja Saab otti oman etätorniratkaisunsa käyttöön yhdessä LFV:n kanssa Örnsködsvikissä huhtikuussa 2015. Kyseessä on ensimmäinen viranomaishyväksytty etätornijärjestelmä.

Lue myös aiempia uutisia ja artikkeleimme aiheesta:

Artikkeli: Etätornipalvelu muuttaa lennonjohtomailmaa - lähes kaikki pysyy kuitenkin ennallaan

Artikkeli: Etätorni mullistaa palvelutavan