Norse Atlantic Airways aloittaa lennot keväällä 2022 - laivastossa 15 Boeing 787 Dreamlineria

FlyNorse_2Norwegianin kaukolento-operaatioiden jalanjälkiä seuraava halpalentoyhtiö Norse Atlantic Airways esitteli koneidensa maalauskaavion ja brändinsä peruselementit 10. elokuuta. Norjalaisyhtiö odottaa transatlantisten lentojen kysynnän kääntyvän kasvuun vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana ja on vuokrannut jo 15 Boeing 787 Dreamlineria. Laajarunkokoneita olisi siten vain yksi vähemmän kuin Finnairilla on laivastossaan Airbus A350 XWB -koneita.

Norse Atlantic Airways odottaa matkustajakysynnän Euroopan ja Yhdysvaltain välillä kääntyvän kasvuun vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen lopulla tai toisen vuosineljänneksen alussa. Aiemmin yhtiö suunnitteli lentojen käynnistämistä jo joulukuussa 2021.

Norse_kohteetMaaliskuussa 2021 Norse Atlantic Airways ilmoitti vuokranneensa AerCapilta yhdeksän Boeing 787 Dreamliner -laajarunkokonetta. Elokuussa 2021 operaattori ilmoitti vuokranneensa kuusi Dreamlineria myös BOC Aviation Limitediltä.

Tavoitteena on käynnistää kaukolento-operaatiot viidellätoista Dreamlinerilla transatlanttisilla lennoilla kesään 2022 mennessä. Uuden norjalaisoperaattorin konemäärä lähestyy siten jo Finnairin kuudentoista A350-900 XWB -koneen laivastoa.

Norse_BTLarsen"Nykyisen tilannearvion perusteella odotamme lentävämme kaikilla viidellätoista Dreamlinerilla asiakkaita Euroopan ja Yhdysvaltain välillä ensi kesänä. Lippujen myynti alkaa noin kolme kuukautta ennen ensimmäistä lentoa", sanoi Norse Atlantic Airwaysin toimitusjohtaja Bjørn Tore Larsen.

Norse Atlantic Airways arvioi työllistävänsä noin 1600 työntekijää kesään 2022 mennessä. Kaikkien työntekijöiden on määrä olla työllistetty suoraan lentoyhtiön palvelukseen. Norse Atlantic Airwaysilla on jo sopimus Yhdysvaltain suurimman matkustamohenkilökuntaa edustavan ammattiliitto AFA:n kanssa. Neuvottelut ovat käynnissä myös muiden ammattiliittojen kanssa.

Halpalentoyhtiö toteaa myös solmineensa leasing-sopimukset houkuttelevin ehdoin ja joustavin käyttöönottomahdollisuuksin. Vuokra-aika on keskimäärin 16 vuotta per koneyksilö, joiden toimitusten odotetaan alkavan joulukuussa 2021. Norjalaisyhtiö on hakenut lentotoimintalupaa Norjalta sekä Isolta-Britannialta.

FlyNorse_3Norse Atlantic Airways esitteli Boeing 787 Dreamliner -koneidensa värit sekä brändinsä elementtejä 10. elokuuta 2021.

Sinivalkoisen värityksen taustalla on viikinkiaikainen Osebergin laiva. Kyseinen laiva löydettiin Oslonvuonon länsirannalta 1900-luvun alussa. Norse Atlantic Airwaysin Dreamlinereiden sivuvakaajaa koristaa Osebergin laivan keulakoristeen muodot.

"Kuten viikinkiaikaiset norjalaiset, jotka matkustivat ja tutkivat maailmaa uusilla viimeistä osaamista edustavilla aluksillaan, Norse Atlantic Airways antaa ihmisille mahdollisuuden tutustua muihin mantereisiin tarjoamalla edullisia lentoja nykyaikaisilla ja ympäristöystävällisemmillä Boeing 787 Dreamliner-koneilla”, totesi Larsen.

FlyNorse_1Norse Atlantic Airways on perustettu helmikuussa 2021 ja yhtiön osakekauppa käynnistyi Oslon pörssissä huhtikuussa 2021. Norse Atlantic ASA:n pääomistaja on Bjørn Tore Larsen, jonka lisäksi yhtiössä ovat mukana Bjørn Kjos ja Bjørn Kise.

Lue myös: