Norwegian avauslento saapui Argentiinan Buenos Airesiin

Buenos Aires LGW 1Norwegian avasi ensimmäisen reittinsä Etelä-Amerikkaan, kun yhtiön Lontoon Gatwickistä lähtenyt lento saapui 15. helmikuuta Argentiinan Buenos Airesiin. Halpalento-operaattin reittiverkosto mahdollistaa myös vaihtoyhteydet Helsinki-Vantaalta Argentiinaan.

Norwegiannin ensilento Etelä-Amerikkaan laskeutui Buenos Airesiin aamulla 15. helmikuuta. Avauslennon toivottivat tervetulleeksi Argentiinan liikenne- ja turistiministerit.

"Tämä on uusi merkkipaalu Norwegianille. Olemme erittäin iloisia, että voimme nyt tarjota matkustajillemme kokonaan uuden maanosan ja toivottaa heidät tervetulleiksi lennoillemme mukavilla, nykyaikaisilla ja aiempaa ympäristöystävällisemmillä lentokoneilla ihastuttavaan Buenos Airesiin. Tämä on vasta alku suunnitelmillemme Argentiinassa ja Etelä-Amerikassa", sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegianin avauslento Buenos Airesiin nousi ilmaan Lontoon Gatwickistä 14. helmikuuta. Reittiä lennetään neljä kertaa viikossa Boeing 787 Dreamliner -koneilla. Reitille Norwegianin mukaan hyvät vaihtoyhteydet myös Helsinki-Vantaalta.

Norwegianin reitti on ainoa suora reittilento Lontoon Gatwickin ja Buenos Airesin välillä. Gatwickistä on tarjolla kaikkiaan 63 kaukolentoreittiä, joista useita operoivat halpalentoyhtiöt. Ne tekevät Gatwickistä yhden maailman vilkkaimmista lentoasemista halpalentoyhtiöiden kaukolennoilla mitattuna.

Norwegian kasvattaa jalansijaansa Argentiinassa merkittävästä tuoreella Norwegian Air Argentinalla (NAA). Norwegian sai tammikuussa 2018 liikennöintiluvat 153 reittiavaukseen Argentiinassa. Ensimmäinen Boeing 737-800 on jo Buenos Airesissa.

Suorat lennot Argentiinaan ovat entistä lähempänä toteutumistaan myös Suomesta. Tämän mahdollistaa joulukuussa 2017 solmittu lentoliikennesopimus sen tultua voimaan. Finnair ei ole toistaiseksi tehnyt reittijulkistuksia kyseisen sopimuksen pohjalta.

Lue myös: