Norwegian sai lentotoimintaluvan argentiinalaiselle tytäryhtiölleen - luvassa yli 150 uutta reittiä

Norwegian_SkyInterior_2Norwegianin Argentiinaan perustama tytäryhtiö Norwegian Air Argentina (NAA) on saanut maan viranomaisilta lentotoimintaluvan. NAA aloittaa myönnetyn AOC:n myötä toimintansa rakentamisen Buenos Airesiin ja lentojen odotetaan alkavan mahdollisimman pian.

Joulukuussa 2017 Argentiinan ilmailuviranomainen ANAC antoi Norwegianille liikennöintiluvat 153 reittiavaukseen Argentiinassa. Kaikkiaan NAA oli hakenut lupia 156 reitille. Yhtiön suunnitelmissa on aloittaa operaatiot Argentiinan sisäisillä ja kansainvälisille reiteillä. Yhtiöllä on Argentiinassa jo nyt ensimmäinen Boeing 737-800 -kone.

"Tämä on uusi merkkipaalu Norwegianille. Hyväksyntä merkitsee, että voimme tarjota pian argentiinalaisille edullisia lentoja uusilla ja mukavilla lentokoneilla", sanoi Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

"Argentiinan viranomaiset, jotka haluavat lisää kilpailua ilmailualalle, ovat ottaneet Norwegianin hienosti vastaan. Keskitymme nyt täysillä tarjoamaan halpoja lentolippuja miljoonille matkustajille. Toimintamme luo uusia työpaikkoja, taloudellista kasvua ja edistää matkailua", sanoi puolestaan Norwegian Air Argentinan toimitusjohtaja Ole Christian Melhus.

Norwegian avaa lisäksi helmikuussa 2018 uuden suoran reitin Lontoon Gatwickistä ja Argentiinan Buenos Airesiin. Kyseessä on Norwegianin ensimmäinen Etelä-Amerikkaan suuntautuva reitti.

Lue myös: