Norwegian harkitsee kaukolentoja Barcelonasta - uusi solmukohta avattiin

NorwegianNorwegian juhlisti Barcelonan liikenteen solmukohtansa avaamista, joka on jo Espanjan kuudes. Kansainvälinen kasvu ja Barcelonan uusi tukikohta nähdään strategisesti tärkeäksi myös yhtiön kaukoliikennesuunnitelmissa.

Norwegian odottaa Barcelonan matkustajamääräksi maaliskuun ja lokakuun välillä noin 700 000 matkustajaa. Edellisvuonna samaan aikaan yhtiöllä oli Madridissa 490 000 matkustajaa joten kasvua on luvassa roimasti.

"Espanjan toiseksi suurimman kaupungin ja Katalonian pääkaupungin kysyntä suorista lennoista on suurta. Barcelona on meille strategisesti tärkeä myös harkittaessa lentokenttää tulevaisuuden kaukoliikenneoperaatioille", sanoi Norwegian Bjørn Kjos.

"Juhlimme Norwegianin tukikohdan avaamista Barcelonassa. Olemme todella iloisia siitä, että Barcelonan El Pratin lentokenttä on tärkeä osa yhtiön tulevaisuuden strategiaa erityisesti kaukolentotoiminnassa. Norwegianin uusi tukikohta lisää niin paikallisen ilmailuteollisuuden työpaikkoja kuin koko matkailualan työllistämismahdollisuuksia", sanoi Barcelona Air Route Developmentin (CDRA) pääjohtaja ja Katalonian hallituksen infrastruktuuri- ja liikkumiskysymyksistä vastaava ministeri Ricard Font.

Barcelonan lisäksi norjalaisyhtiöllä on toimintaa Madridissa, Alicantessa, Malagassa, Las Palmasissa ja Teneriffalla. Norwegianilla on hubit myös kaikissa Pohjoismaissa, Englannissa, Yhdysvalloissa ja Thaimaassa.

Norwegian on sijoittanut Barcelonan El-Pratin lentokentälle kolme uutta Boeing 737-800 -konetta ja yli 120 lentäjää ja matkustamohenkilökunnan edustajaa. Yhtiö avaa myös neljä uutta reittiä Barcelonasta ja lisää reittitiheyksiä olemassa oleviin kohteisiin huhtikuussa 2014. Norwegian operoi Barcelonasta 11 suoraa reittiä ja 69 viikkovuoroa.

 

Uusien reittien aikataulut

  Barcelona – Sandefjord Torp: 2 lentoa viikossa (to ja su) 3.4. alkaen

 Barcelona – Hampuri: 4 lentoa viikossa (ti, to, la, su) 3.4. alkaen

  Barcelona – Berliini: 3 lentoa viikossa (ma, ke, pe) 2.4. alkaen

 Barcelona – Varsova: 3 lentoa viikossa (ti, to, la) 3.4. alkaen

 

Lisää lentovuoroja

  Helsinki – Barcelona: lennot viikon jokaisena päivänä

  Tukholma – Barcelona: 13 lentoa viikossa

 Barcelona – Lontoo: päivittäiset lennot 31.3. alkaen

Lue myös: