Norwegian ja UNICEF lisäävät maailmanlaajuista yhteistyötään

Kjos_Unicef_1Norwegian, UNICEF ja Amadeus laajentavat pitkäaikaista yhteistyötään maailmanlaajuisella sopimuksella. Uuden sopimuksen myötä Norwegianin matkustajien on mahdollista tehdä lahjoitus UNICEFin lasten hyväksi tehtävälle työlle kaikkialla maailmassa lennon nettivarauksen yhteydessä.

"Norwegian ja UNICEF ovat viime vuosina tehneet useita yhteistyöhankkeita kerätäkseen varoja apua tarvitseville lapsille. Matkustajamme ovat aina olleet anteliaita lahjoittajia kuten viime syksynä, kun lähetimme hätäapua kuljettaneen lentokoneen Keski-Afrikan tasavaltaan. Nyt toivomme, että mahdollisuus lahjoittaa pieni summa UNICEFille lippujen nettivarauksen yhteydessä johtaa siihen, että yhä useammat lapset saavat tulevaisuuden, jonka he ansaitsevat", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Lahjoitus UNICEFille ja sen työlle maailman lasten hyväksi on helppo tehdä nettivarauksen lopuksi yksinkertaisella klikkauksella.

"Matkustajien tekemät lahjoitukset muuttavat lasten elämää kaikkialla maailmassa. Tiedämme, että matkustajat ovat innokkaita auttamaan. Norwegian ja Amadeus tekevät uuden lahjoituskoneen avulla työmme tukemisen entistäkin helpommaksi heille", sanoo UNICEFin Norjan pääsihteeri Bernt G. Apeland.

Matkustajat voivat lahjoittaa 3, 5, 10 tai 15 euroa lentovarauksensa yhteydessä. Kolme euroa riittää hyttysverkkoon, joka suojaa vastasyntyneitä malariaa vastaan ja viidellä eurolla UNICEF voi rokottaa 37 lasta poliota vastaan. UNICEF pystyy tarjoamaan 10 eurolla kirjat koko 27 oppilaan koululuokalle ja 15 eurolla se voi ostaa 42 pakettia terapeuttisia elintarvikkeita, jotka riittävät aliravitun lapsen kahden viikon hoitojaksoon.

Norwegianin ja UNICEFin uuden yhteistyömuodon on tehnyt mahdolliseksi tietotekniikkayritys Amadeuksen lahjoitusteknologia.

"Uusi yhteistyökumppanuus Norwegianin ja UNICEFin kanssa on osa Technology For Good -yhteiskuntavastuuohjelmaamme. Tuomme Amadeuksen teknologian, kuten lahjoituskoneen, maksutta matkailualan kumppanien ja avustusjärjestöjen käyttöön. Yhdessä voimme saavuttaa sosiaalisesti merkittävämpiä tuloksia, mitä kukaan meistä voisi yksin saavuttaa. Kehotamme kaikkia kumppaneitamme harkitsemaan yhteistyötä kanssamme vastaavissa hankkeissa", kommentoi Amadeus IT Groupin varatoimitusjohtaja Svend Leirvaag.

Norwegian ja UNICEF ovat tehneet yhteistyötä niin sanotun signature partnershipin muodossa vuodesta 2007 lähtien. Yhteistyön kautta olemme muun muassa lennättäneet hätäapua Keski-Afrikan tasavaltaan ja järjestäneet varainkeruuta lennoilla. Lisäksi Norwegian lahjoittaa työntekijöiden joululahjoihin tarkoitetut varat UNICEFille.

Finnair otti saman lentovarausten yhteydessä tehtävän lahjoituksen mahdollistavan järjestelmän käyttöön lokakuussa 2014.

Lue myös: