Norwegianin lennoille Gate-to-Gate -nettiyhteys - katkeamaton verkkoyhteys mahdolliseksi

787_norwegian_boeingNorwegian tuo lennoilleen Gate-to-Gate Wi-Fi-yhteyden, joka tarjoaa matkustajille mahdollisuuden kirjautua langattomaan verkkoon heti, kun he nousevat koneeseen. Norwegian oli vuonna 2011 ensimmäinen lentoyhtiö maailmassa, joka tarjosi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden lennoilla.

 

 

 Tähän saakka lentokoneen on pitänyt saavuttaa vähintään kolmen kilometrin korkeuteen ennen kuin Wi-Fi-yhteys toimii. Gate-to-Gate-yhteydellä matkustajien on nyt mahdollista kirjautua koneen Wi-Fi-verkkoon heti, kun he ovat omalla paikallaan koneessa. Yhteys säilyy aina siihen saakka, kun he astuvat määränpäässään ulos koneesta.

 "Tiedämme, kuinka tärkeä Internet-yhteys on asiakkaillemme. On hieno asia, että Norwegian voi nyt tarjota yhteyden, joka mahdollistaa nettiyhteyden heti koneeseen nousun jälkeen aina siihen saakka, kunnes koneesta astutaan ulos. Lanseerasimme ilmaisen Wi-Fi-yhteyden lennoillamme vuonna 2011 ja sen jälkeen miljoonat asiakkaat ovat surffanneet lennon aikana netissä. Odotammekin innolla, että voimme tarjota uuden Gate-to-Gate-kokemuksen matkustajillemme osana jatkuvaa työtämme matkustuskokemuksen kehittämiseksi", sanoo Norwegianin asiakas- ja digijohtaja Kurt Simonsen.

 Portilta portille -yhteys on saatavilla kaikissa Norwegianin koneissa eli lyhyen matkan reiteillä sekä kaukoreiteillä. Joillakin lentoasemilla Pohjoismaiden ulkopuolella Gate-to-Gate-yhteys ei ole sallittu. Rajoitetun palvelun piiriin kuuluvat Madrid, Barcelona ja Lissabon.

Norwegianin verkkopalvelun tarjoaja on Global Eagle. Yhtiön Boeing  737-800 -koneissa käytetään Ku-taajuusaleutta ja  Boeing 787 Dreamliner sekä 737-8 MAX -koneissa Ka-taajuusaluetta.

Global Eaglellä on sopimus nettiyhteyden tarjovamisesta Norwegianin kanssa yli 120 lentokoneeseen aina vuoteen 2023 saakka. Keväällä 2019 nettiyhteys oli tarjolla jo 111 Norwegianin kapearunkokoneessa. Laajarunkokoneiden osalta nopea nettipalvelu on tarjolla yli puolessa Norwegianin 787-9 -koneiden laivastossa vuoteen 2020 mennessä.

Lue myös: