Norwegianin toinen evakuointilento Israelista siirtyi vakuutusturvasyistä - lento toteutuu Eilatista 13.10.

Norwegian_737_closeNorwegianin operoima toinen evakuointilento Israelin Tel Avivista jouduttiin perumaan vakuutusturvaan liittyvistä syistä. Pohjoismaalaisia matkustajia evakuoiva tilauslentosarja on Norjan ulkoministeriön tilaama. Peruuntuneen lennon sijaan toinen evakuointilento on määrä lentää 13. lokakuuta Etelä-Israelin Eilatista.

Norwegianin ja Norjan ulkoministeriön järjestyksessään toinen evakuointilento Israelista jouduttiin perumaan. Tämä 12. lokakuuta toteutettavaksi suunniteltu lento peruuntui, koska lentokoneen vakuutusturva ei olisi ollut voimassa lennolla Tel Aviviin. Osapuolten ensimmäinen evakuointilento lennettiin Tel Avivista Osloon onnistuneesti 11. lokakuuta.

Toinenkin pohjoismaalaisille suunnattu evakuointilento järjestetään takaiskusta huolimatta. Kyseinen lento on siirretty Etelä-Israelin Eilatin Ilan ja Asaf Ramonin kansainväliselle lentokentälle, josta sen on määrä lähteä kohti Osloa alustavasti perjantai-iltapäivällä 13. lokakuuta.

Tavoitteena on auttaa matkailijoita, jotka haluavat palata Norjaan käynnissä olevan konfliktin seurauksena. Matkustajat, jotka haluavat tälle lennolle, voivat ottaa yhteyttä ulkoministeriöön sähköpostitse.

Evakuointilentoja on suunniteltu yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa. Suomen ulkoministeriön mukaan Israelissa ja palestiinalaisalueilla on edelleen yli 170 poistumiseen tukea tarvitsevaa suomalaista.

Lue myös aiemmat uutisemme evakuointilennoista: