OTKES aloittanut alustavan tutkinnan Cityjetin CRJ900-koneen liukastelusta Turussa

SAS_CRJ900(pävittynyt 10.30) SAS:n lentoa SK4236 operoinelle Cityjet-yhtiön Bombardier CRJ900 -matkustajakoneelle sattui keskiviikkoiltana laskussa Turkuun vaaratilanne. Tuolloin Lounais-Suomessa vallitsi lumi- ja räntäsade. Turun Sanomien mukaan kone joutui sivuluisuun. Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan tapauksesta.

Kone oli lähtenyt lennolle Tukholmasta. Kukaan mukana olleista 92 henkilöstä ei loukkaantunut. CRJ900 ei vaurioitunut ja  se pystyi rullaamaan itsenäisesti pois kiitotieltä. Vaaratilanteen aikana Turussa oli käytössä kiitotie 26

"Turun kiitotiellä on laskeutumisen aikaan sohjoa ja sivutuuli oli voimakasta", kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo. Aaltonen Lentoposti.fi:lle.

"Lennotallentimien tietoja tutkitaan mahdollisesti torstain aikana. Myös ohjaamoäänentallentimen tiedot ovat tutkijoiden käytössä", jatkaa Aaltonen.

Pelastusyksiköt kuitenkin hälytettiin paikalle. Lentoaseman henkilökunta tarkasti kiitotien vierasesineiden varalta. T.T. MH

Päivitys 10.30: Lisätty Otkesin kommentit ja käytössä ollut kiitotie.