Patria aloittaa lentäjäkoulutuksen kazakstanilaiselle Air Astanalle

PIR_PAT_A320sim_1Patria on solminut monivuotisen sopimuksen kazakstanilaisen Air Astanan kanssa lentoyhtiön uusien lentäjien kouluttamiseksi. Kyseessä on Pirkkalassa toimivan Patrian historian toinen merkittävä avaus Kazakstanin suuntaan. Yhtiö kouluttaa nykyisin myös merkittävän osan Finnairin ja Norran tulevista lentäjistä.

Air Astana on valinnut Patrian Pilot Trainingin kouluttamaan sille lentäjiä vuoden 2022 loppuun saakka. Ensimmäiset Air Astanan valitsemat oppilaat aloittavat koulutuksensa helmikuussa 2019. Patria kouluttaa kazakstanilaiset oppilaat uusissa tiloissaan Pirkkalassa. Koulutus kestää 18 kuukautta.

Kyseessä on merkittävä sopimus Patrialle, joka saa nyt ensimmäistä kertaa asiakkaakseen suoraan ulkomaalaisen lentoyhtiön. Kotimainen Finnair on kouluttanut lentäjiään yhteistyössä Patrian kanssa jo vuosia ja uusimpana yhteistyömuotona on MPL (Multi Crew Pilot Licence) -koulutus. Finnairin osaomistusyhtiö Norralle Patria tarjoaa liikennelentäjien peruskouluksen ATPL-tasolle saakka.

 PIR_PAT_apron3_1 ”Sopimus on Patrialle erityisen mieluisa, sillä avaamme tällä ovet kansainväliseen lentoyhtiökoulutusyhteistyöhön. Suomessa meillä on jo asiakkaina sekä Finnair että Norra. Kazakstan on Patrialle luonteva koulutusvientikohde, sillä olemme aiemmin kouluttaneet 36 Kazakstanin ilmailuakatemian oppilasta. Heistä valtaosa työskentelee nyt Air Astanalla”, toteaa Patrian lentäjäkoulutuksesta vastaava johtaja Jyrki Myyryläinen.

Koulutusmäärät riippuvat Air Astanan tarpeista mutta vuosittain Patria odottaa kouluttavansa toistakymmentä lentäjää kazakstanilaisyhtiölle. Kursseja tulisi siten olemaan ainakin muutama.

Air Astanalle suunattu koulutusohjelma on työnalla ja se on vielä hyväksytettävä Trafilla, Kazakstanin ilmailuviranomaisella sekä Aruban itsehallintoalueen ilmailuviranomaisella, sillä Air Astanan koneet ovat kyseisen saaren ilma-alusrekisterissä.

  "Uusi koulutuskumppanuus lentoyhtiön kanssa on vahva luottamuslause meille, ja olemme ylpeitä nyt alkavasta pitkäaikaisesta yhteistyösttä", jatkaa Myyryläinen.

AirAstana_Airbus_2Patria tarjoaa Air Astanalla alkuvaiheessa vaihtoehtona perinteistä integroitua ATPL-kurssia ja uutta MPL-koulutusta. Ensimmäisen kurssin jälkeen käytetään todennäköisesti juuri MPL-koulutusmuotoa.

Air Astanan toinen ns. entry level -konetyyppi on juuri Airbus A320, jonka mukaista MPL-koulutusta Patria tarjoaa. Air Astana on laajentamassa toimintaansa halpalentoyhtiöpuolelle uudella Fly Arystan -yhtiöllä.

Lue myös: