Patria kouluttamaan kazakstanilaisia ammattilentäjiä

Patria_Paronen_ja_TecnamKazakstanin siviili-ilmailuakatemia ja Patria Pilot Training ovat allekirjoittaneet sopimuksen ammattilentäjäkoulutuksesta. Aiesopimus solmittiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiovierailulla Kazakstanissa viime vuoden huhtikuussa. 

Patria kouluttaa vuoden 2015 loppuun mennessä 12 kazakstanilaista oppilasta, jotka on valittu noin 60 hakijan joukosta. Opiskelu alkaa teoriajaksolla Kazakstanissa ja maaliskuussa 2014 oppilaat tulevat Suomeen lentokoulutukseen.  Oppilaat koulutetaan European Aviation Safety Agencyn (EASA) määräysten mukaisesti ansiolentäjän lupakirjatasolle monimoottori- ja mittarilentokelpuutuksin. He saavat myös täyden liikennelentäjäteoria- sekä ohjaamoyhteistyökoulutuksen.

Lisäksi Patria ja Kazakstanin siviili-ilmailuakatemia neuvottelevat lennonopettajien koulutuksesta Kazakstanin siviili-ilmailuakatemian tarpeisiin sekä paikallisen koulutuskeskuksen perustamisesta Kazakstaniin.

”Tämä sopimus on merkittävä askel laajentaa kansainvälistä lentokoulutustamme. Käytännön opetuksen valmistelu on jo hyvällä mallilla ja yhteistyö on valmis alkamaan”, sanoo Patria Pilot Trainingin toimitusjohtaja Mikko Paronen.  

Patria Pilot Training on johtava eurooppalainen ilmailualan oppilaitos, joka on kouluttanut satoja ammattilentäjiä perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Suomalaisten oppilaiden lisäksi Patria Pilot Training on kouluttanut myös Pietarin siviili-ilmailuyliopiston lentäjäoppilaita, jotka valmistuivat erinomaisin tuloksin. Patrian lentokoulutusorganisaation erikoistarjontaan kuuluu lentoyhtiöille suunnattu Multi-Crew Pilot License (MPL) sekä muut yritysasiakkaille räätälöidyt ratkaisut. Oppilaitoksella on käytössään huippumoderni lentokoulutuskalusto.

Patria Pilot Training on osa Patria-konsernia, joka on kansainvälisesti toimiva puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Patrian omistavat Suomen valtio (73,2 %) ja Airbus Group (26,8 %).

Lue myös:
Artikkeli: Patria - Lentäjäkoulutusta huippukalustolla