Patria on aloittanut Qatar Airwaysin lento-oppilaiden koulutuksen Pirkkalassa

PAT_poletitPatrian ja Qatar Airwaysin odotettu yhteistyö lentäjien kouluttamisesta on käynnistynyt. Osapuolet ovat sopineet perämiesten kouluttamisesta Suomessa ja Espanjassa. Kahdeksantoista kuukautta kestävät kurssit toteutetaan Multi-Crew Pilot License (MPL) -ohjelman mukaisesti.

Ensimmäinen jo kesäkuussa 2022 alkanut kurssi on käynnissä Patrian Pirkkalan toimipisteessä, ja kurssin kymmentä eri kansallisuutta edustavat oppilaat saavat lentokoulutusta myöhemmässä vaiheessa myös Patrian tukikohdassa Espanjan Córdobassa.  

”Olemme hyvin tyytyväisiä saatuamme aloitettua MPL-koulutuksen Qatar Airwaysille, ja toivotamme oppilaat lämpimästi tervetulleiksi Suomeen ja Patrialle. Tämä on merkittävä askel eteenpäin yhteistyössämme yhdessä erittäin kansainvälisen ja moninkertaisesti Skytrax-palkitun lentoyhtiön kanssa. Kokeneet kouluttajamme sekä moderni lento- ja simulaatiokalustomme takaavat, että pystymme toimittamaan Qatar Airwaysille korkealaatuisen koulutusohjelman, johon sisältyy myös kandidaatin tutkinto”, kertoo Janne Räkköläinen, Patrian World Market Arean johtaja.

"Qatar Airways on sitoutunut tarjoamaan vertaansa vailla olevaa koulutusta miehistöilleen, ja Patrian kanssa toteutettava uusi Multi-Crew Pilot License -ohjelma on osoitus sitoutumisestamme. Koulutusohjelman päätyttyä uusilla perämiehillä on keskeinen käytännön rooli maailman parhaan lentoyhtiön, Qatar Airwaysin kasvun tukemisessa", sanoi Qatar Airwaysin lentotoiminnan johtaja, kapteeni Jassim Al Haroon. 

Patrian ja Qatar Airwaysin lentokoulutusyhteistyön käynnistymistä on odotettu jo pidemmän ajan. Hanketta on valmisteltu taustalla ja ensimmäiset keskustelut avattiin vuonna 2014.

Koulutussopimus on iso asia Patria Pilot Trainingille, joka on kouluttanut MPL-kurssilla lentäjiä myös Finnairille ja Air Astanalle. Näiden lisäksi Patria on kouluttanut lentäjiä myös Finnairin osaomistusyhtiö Norralle.

Nyt julkistetun Qatar Airways -sopimuksen toteutumisen lisäksi Patrialla on sopimukset virolaisen Xfly:n ja Turkish Airlinesin kanssa MPL-koulutuksesta.

Lue myös: