Patria ostaa Patricomp Oy:n takaisin espanjalaiselta Aernnovalta

Airbus_Hamburg_2Patria Oyj:n tytäryhtiö Patria Aerostructures Oy ostaa Aernnova Aerospace SAU:n
tytäryhtiö Aerometallic Components SAU:lta Patricomp Oy:n koko osakekannan. Omistus palaa Suomeen lähes päivälleen kolme vuotta sitten tapahtuneen yhtiön Espanjaan myynnin jälkeen.

"Neuvottelut kaupoista on käyty Patria oyj:n ja Aernnova-konsernin välillä. Patricomp tuo laajempaa osaamista Patrialle. Kaupan ajankohta kolme vuotta myynnin jälkeen on täysin sattumaa", kommentoi liiketoimintajohtaja Petri Hepola Patrialta Lentoposti.fi:lle

Lentokoneiden ohutlevyrakenteita ja liittyvää pintakäsittelyä ja kokoonpanoa tekevä Patricomp myyntiin espanjalaiselle Aerometallicille (Aernnova) kesäkuussa 2015. Nyt yhtiö palaa takaisin Patria-konsernin suojiin.

"Patricomp on tukenut Patria Aviationin tuotantoa ja toimittanut osia Patrian hankkeisiin myös espanjalaisomistuksen aikana. Yhtiö on myös kasvanut jonkin verran ja konkreettisimmin kasvua on tullut Airbus A350 -ohjelman volyymin myötä", avaa Hepola.

Patricomp valmistaa nykyisin paineseiniä Embraer E170- ja E190 -matkustajakoneisiin, Saab Aircraftille se tuottaa varaosia ja metalliosien modifiointia, joita tarvitaan mm. uudessa GlobalEye-valvontakoneessa. Niiden lisäksi on myös pienimuotoista levymetalliosien tuotantoa Airbusin A380- ja A320-koneisiin. Suurinta tuotanto on tällä hetkellä Airbus A350-koneisiin, joihin yhtiö valmistaa korkeusvakaajan kärjen muoto-osat.

Patricomp toimittaa lisäksi Patria Aerostucturesille kaikkiin tuotteisiin metalliosia ja pintakäsittelyä mukaanlukien Super Puma -kopterit ja Ilmavoimien kalusto.

Metallialan osaamisen palauttaminen Suomeen tapahtuu hyvään aikaan myös Ilmavoimien HX-hävittäjähanketta ajatellen. Isossa roolissa mukana oleva Patria laajentaa näin tuotanto-osaamistaan.

Patricompin liikevaihto vuonna 2017 oli 6,6 miljoonaa euroa. Patricomp sijaitsee Jämsän Hallissa ja työllistää reilut 50 henkilöä. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupan toteutuminen on ehdollinen viranomaishyväksynnöille.

"Patricomp Oy jatkaa ainakin tässä vaiheessa omana osakeyhtiönään ja operatiivisia ratkaisuja työstetään seuraavien parin kuukauden aikana. Kauppaan liittyvien viranomaishyväksyntöjen ja muiden prosessien odotetaan tulevan päätökseen loppukesästä", päättää Hepola.

Aernnova on johtava lentokonerakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen keskittynyt
konserni, jonka pääkonttori sijaitseen Espanjassa. 1986 perustetulla konsernilla on toimintoja
mm. Espanjassa, Meksikossa, Brasiliassa, USAssa ja Romaniassa.

Lue myös: