Perhe pääsi Frankfurtissa airsidelle kesken turvatarkastuksen - kymmeniä lentoja peruttiin

aplus_lufthansa(päivittynyt 20.37) Ranskalainen nelihenkinen perhe pääsi tiistaina 7. elokuuta kävelemään Frankfurtin lentoaseman turvavalvotulle alueelle vaillinaisesti turvatarkastettuna. Heidät löydettiin myöhemmin, mutta osa terminaalista evakuoitiin. Operaatio vaikutti noin viiteenkymmeneen lentoon, joista useita peruttiin.

Saksan liittovaltion poliisi pysäytti operaatiot lentokentällä ja evakuoi terminaalin 1 turva-alueet A ja Z. Terminaalin B ja C osiot toimivat normaalisti. Tapaus kesti noin 2,5 tuntia ja oli ohi 14.30 paikallista aikaa.

Vaikutukset koskivat kaikkiaan noin 7000 Lufthansan matkustajaa. Joitain Lufthansan lentoja lennettiin tyhjänä, jotta lentokoneet ja miehistöt olisivat oikeissa paikoissa lentoliikenteen ja aikataulujen palauttamiseksi normaaliin.

Saksalaisyhtiö tarjoaa matkustajilleen, joilla oli lentolippu Frankfurtista tai Frankfurtiin 7. elokuuta mahdollisuutta vaihtaa lentojaan aina 14 elokuuta saakka.Tapauksen seurauksena Lufthansa on varannut 2000 hotellihuonetta majoittaakseen lentomatkustajat seuraavaksi yöksi.

Kyseessä on lyhyen ajan sisällä jo toinen vastaava turvatarkastuksen pettäminen Saksassa. 28. heinäkuuta Münchenin lentoasemalla koettiin melkoinen kaaos kun naispuolinen matkustaja pääsi kävelemään vapaasti läpi Terminaali 2:n turvatarkastusalueesta.

Aamulla ennen kuutta alkanut poliisioperaatio sotki lentotoiminnan Münchenissä totaalisesti ja jopa 300 lentoa peruttiin. Naista ei tavoitettu koskaan, mutta mitään turvallisuusuhka ei lopulta havaittu.

Frankfurtissa selvittiin tällä kertaa pienemmillä viivästyksillä ja pari tuntia kestäneet eritykset on purettu. Tapaukset nostavat kuitenkin esille sen, että pienikin poikkeama turvatoimissa saattaa aiheuttaa massiivisia vaikutuksia lentoliikenteelle. T.T MH

Päivitys 20.37: Tarkennettu vaikutuksia Lufthansan liikenteelle.