Petriina Anttila on ensimmäinen nainen tarkastuslentäjänä

petriina_anttila_tarkastuslentaja_0719_traficomTraficom tarkastaa lentäjien pätevyydet säännöllisesti. Valtuutetut tarkastuslentäjät pitävät huolta käytännön lentotaitojen testauksesta taivaalla. Miehinen ala on nyt saanut ensimmäisen naispuolisen lentokoneiden tarkastuslentäjän, kun Petriina Anttila vastaanotti valtuutuksensa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom luovutti tänään 1. heinäkuuta Petriina Anttilalle tarkastuslentäjän valtuutuksen. Lentäjien pätevyydet tarkastetaan säännöllisesti, liikennelentäjiltä puolen vuoden välein, mittari- ja monimoottorilentäjät kerran vuodessa ja yksimoottorilentäjiltä kahden vuoden välein.

Tarkastuslentäjät suorittavat sekä ammattilentäjien että harrasteilmailijoiden pätevyyden tarkastuksia. Tarkastuslentäjillä on myös lennonopettajan pätevyys, sillä ilman sitä ei voi luonnollisestikaan toimia tarkastuslentäjänä.

Traficom valitsee ja kouluttaa Suomen tarkastuslentäjät. Suomessa tarkastuslentäjiä on noin 200. Anttila on ensimmäinen lentokoneiden tarkastuslentäjän valtuutuksen suorittanut nainen.

”Suomessa naislentäjien osuus on länsimaalaisittain verrattuna varsin pieni. Itse haluankin omalla esimerkilläni näyttää, että ilmailu on erinomainen ammatti kaikille kiinnostuneille”, sanoo Anttila. T.T.

Anttila työskentelee lentoperämiehen tehtävissä Finnairilla sekä kouluttaa uusia lentäjiä Patria pilot trainingillä.