Pilatus Porter töhrittiin Helsinki-Malmilla - luvassa 1000 euron palkkio

porter_tohry_aviastarhelsinkiMalmin lentokentällä toimivan Aviastar Helsinki Oy:n Pilatus PC-6 Turbo Porter (F-GJBC) joutui viikonlopun aikana ilkivallan kohteeksi. Sen oikeaan kyljen oli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä peittänyt spraymaaleilla tehty töhry. Havainnon ilkivallasta teki Kanair Malmi Oy:n polttoainejakelun henkilökunta sunnuntaiaamun valjettua.

Ranskalaiselta yhteistyökumppanilta vuokrattu Porter on lentokausina 2012 ja 2013 ollut Aviastar Helsinki Oy:n käytössä kaksivuotisella lokakuussa päättyneellä sopimuksella. Konetta on käytetty mm. Skyxperiencen tandem-hyppytoiminnassa sekä erilaisissa laskuvarjourheilutapahtumissa.

FGJBC_porter_flyfinlandfiTöhryt ilmestyivät, kun Porter oli odottamassa Malmin lentoaseman asematasolla siirtolentoa takaisin Ranskaan. Sitä oli suunniteltu keskiviikoksi.

Kone oli alueella, jota ympäröivät korkeat verkkoaidat. Niiden päällä on vielä piikkilankaa. Malmilla on aiemminkin töhritty koneita, mutta yleistä tämä ei onneksi ole.

Aviastarin mukaan alustavat arviot Porterin korjauskustannuksista liikkuvat yli 50 000 eurossa. Maalaukset peittävät rungon lisäksi ikkunoita, jotka voidaan joutua vaihtamaan maalin vaikutusten takia. Lisäksi spraymaalisuihkujen alle on jäänyt koneen mittarijärjestelmään keskeisesti kuuluvia staattisen paineen aukkoja.

Aviastar Helsinki Oy on luvannut ilkivallan tekijän/tekijöiden kiinni saamiseen johtavasta vihjeestä 1000 euron palkkion tai 50 hyppylippua. Yhtiö pyytää jakamaan sosiaalisessa mediassa kuvaa töhrystä sen tekijän löytämiseksi.


Aviastar Helsingin Facebook-sivut

Lue myös: