Poliisi tarkastelee todistajalausuntoja Gatwickissä - kaksi dronea löydetty 1000 kotikäyntiä tehty

Gatwick_polceSussexin poliisi jatkaa Gatwickin drone-häiriköinnin tutkimuksia kaikilla käytössä olevilla resursseilla. Tutkinnan johtaja painottaa, että havaintojen kohteena ei ole ollut poliisikäyttöinen drooni. Maastosta on löydetty kaksi dronea mutta ne eivät liity lentokentän häiriköintiin.

"Sussexin poliisi käyttää kaikkia tarjolla olevia resursseja tunnistaakseen ja tuodakseen oikeuden eteen Gatwickin drone-häiriköt", kommentoi Sussexin poliisin päällikkö Giles York.

Dronet aiheuttivat merkittävää haittaa lentoliikenteelle Gatwickin lentoasemalla 19.-21. joulukuuta 2018. Kaikkiaan drone-havaintoja tehtiin 37 ja poliisi vahvistaa ettei kyse ole sen käyttämistä laitteista.

Poliisi ja sen yhteistyökumppanit toimivat läheisessä yhteistyössä Gatwickin lentokentällä. Parhaillaan käydään läpi 115 silminnäkijähavaintoa tapauksista. Niistä 93 on luotettavilta lähteiltä kuten henkilöiltä, jotka ovat työskennelleet vilkkaassa lentoasemaympäristössä. Mukana tässä joukossa on lentokenttähenkilökunnan lisäksi lentäjä sekä poliiseja.

Tähän mennessä kerättyjen tietojen pohjalta on tehty yli 1000 ovelta ovelle käyntiä läheisillä asuinalueilla.

Laajan tutkinnan aikana on löydetty myös kaksi vaurioitunutta droonia, mutta niiden osallisuus lentokentän häiriköintiin on suljettu jo pois laskuista.

Lue myös: