Ryanair leikkaa Tampereen liikennettä

RyanairRyanair on ilmoittanut lopettavansa reittinsä Tampereelta Edinburghiin, Roomaan ja Trapaniin. Tämän ohella Budapestin ja Bremenin lentoja vähennetään. Syyksi yhtiö kertoo lentoliikenteen valvontamaksujen korotuksen.

Normaaliin tapaansa Ryanair muistuttaa, miten reittien lopetukset vähentävät työllisyyttä Pirkanmaan talousalueella. Lopetukset koskevat noin neljäsosaa yhtiön Tampereen liikenteestä.

 “Olemme Ryanairissa pettyneitä, että joudumme leikkaamaan Tampereen reittejä 25%:lla. Emme kuitenkaan voi hyväksyä näitä korotettuja lentoliikenteen valvontamaksuja, joita Finavia kerää", kommentoi Ryanairin viestintäpäällikkö Stephen McNamara.

"Nyt valitettavasti 100,000 matkustajaa ja 100 työpaikkaa Tampereen seudulta katoaa. Ja jälleen kerran Suomeen tulevat ja sieltä lähtevät turistit joutuvat kääntymään kalliiden lentoyhtiöiden kuten Finnairin ja SAS:n puoleen näiden lakkautettujen reittien osalta.”

Ongelmalliseksi Ryanairin kannalta asian tekee se, että kyseessä on lakiin perustuva maksu, jota ei ole kovin helppo markkinatilanteen mukaan säädellä. Matkustajakohtainen valvontamaksu korotettiin yhdestä eurosta 1,20 euroon vuonna 2012.

 

Lue myös: