SA-kuva.fi täyttää vuoden ja julkaisee 800 sodanaikaista värivalokuvaa

morane_sakuvafi_puolustusvoimatMaanpuolustuskorkeakouluun kuuluvan Tuotanto-osaston ylläpitämä historiallinen SA-kuvagalleria avattiin huhtikuussa 2013. Maailmanlaajuisestikin suuren suosion saavuttaneen kuvagallerian yksivuotisjuhla kansallisena veteraanipäivänä tuo mukanaan uutta sisältöä, kun palvelu päivittyy yli 800 värivalokuvalla ja videomateriaalilla.

Kansallisen veteraanipäivän aatonaattona 25. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan vuosi SA-kuvagallerian julkistamisesta. Kansainvälisellä mittapuulla ainutlaatuisessa avoimeen tietoon perustuvassa kuvapalvelussa on vieraillut kuluneen vuoden aikana maailmanlaajuisesti yli miljoona kävijää. Yksittäisiä kuvalatauksia on kertynyt yli 31,3 miljoonaa.

Vpolikarpov_sakuvaeteraanipäivän yhteydessä toteutettava päivitys tuo nähtäville yli 800 harvinaista ja historiallisesti merkittävää värivalokuvaa jatkosodan ajalta. Joukossa on kuvia esimerkiksi Viipurin pommituksesta ja valtausparaatista.

Värivalokuvien ohella sivuston hakupalvelu sisällyttää tuloksiin jatkossa myös Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ylläpitämässä Elonet-verkkopalvelussa olevat digitoidut puolustusvoimien uutiskatsausvideot vuosilta 1940–1944.

illu_juutilainen_sakuvaMyös sivuston käytettävyys päivittyy. Vierailijat voivat jatkossa hakea ja tarkastella teemapohjaista sisältöä esimerkiksi keskeisimpien juhlapäivien aikaan.

Sivuston päivityksen myötä tuleva uusi sisältö ja lähes 160 000 jo esillä olevaa mustavalkovalokuvaa ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä.

sakuva4_puolustusvoimatSA-kuva.fi avautuu myös Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeen kautta helpottamaan esimerkiksi tutkijoiden työtä finna.fi-palvelussa. Kaikilla kuvagalleriassa vierailevilla on mahdollisuus jättää kuviin liittyvää palautetta materiaalin taustatietojen lisäämiseksi.

Päivitetty www.sa-kuva.fi avautuu kansallisena veteraanipäivänä sunnuntaina 27. huhtikuuta kello 12.

Lue lisää SA-kuva-arkistosta artikkelista SA-kuva-arkisto johdattaa kuvien maailmaan www.bit.ly/SA-kuva

Lue myös aiemmat Lentoposti.fi -jutut: