SAS lisää lentoja Yhdysvaltoihin ja juhlistaa 50-vuotista Chicagon-reittiään

SAS_4ExcellenceSAS oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka lensi pohjoisnavan yli USA:n länsirannikolle vuonna 1954. Yhtiö aloitti kymmenen vuotta myöhemmin lennot keskilännessä sijaitsevaan Chicagoon. Nyt Kööpenhaminan ja Chicagon välisen reitin 50-vuotisjuhlistuksen yhteydessä SAS lisää lentoja Yhdysvaltoihin viidellä viikkovuorolla ja kokonaan uudella reitillä.

SAS avasi reitin Kööpenhaminasta Chicagoon 2. huhtikuuta1964. Ensilennon Montrealin kautta Chicagoon operoi kapteeni Jens Mueller DC-8-33 -koneellaan. Myöhemmin reittiä on operoitu DC-10-, Boeing 767-, ja Airbus A330/A340-koneilla. Yli kolme miljoonaa matkustaja on lentänyt reitillä SAS:n siivin ja nykyisin yhtiö operoi Chicagoon Kööpenhaminasta ja Tukholmasta. 

SAS näkee vakaata kysynnän kasvua Yhdysvaltain lennoissa ja reitit Skandinaviaan ovat osoittautuneet menestyksekkäiksi. SAS:n reittiverkostossa on lentoyhtiöistä eniten kohteita Skandinavian ja Yhdysvaltojen välillä.

"Nyt lisäämme vielä enemmän lähtöjä ilahduttaaksemme asiakkaitamme Skandinaviassa ja teemme palvelustamme helppoa ja miellyttävää", sanoo SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson.

Lisää lentoja Yhdysvaltoihin

 SAS operoi suoraa reittiä Kööpenhaminan ja Chicagon välillä seitsemänä päivänä viikossa ja lisää myös San Fraciscon lentoja seitsemään viikkovuoroon 10. kesäkuuta alkaen.

"Aloitimme San Franciscon reitin tasan vuosi sitten. Emme ole koskaan nähneet minkään reitin olleen niin suosittu heti alusta lähtien. Nyt meillä on mahdollisuus lisätä vielä yksi viikkovuoro tuolle suositulle reitille, jota asiakkaamme varmasti arvostavat", kommentoi Gustafson.

Nykyisin SAS opeoi Tukholmasta Chicagoon kesäaikataulussa päivittäin ja viidesti viikossa talvisin. SAS lisää talvikaudelle yhden viikkovuoron ja tekee saman myös New Yorkin reitilleen. Oslon ja New Yorkin välille tulee talvikaudella kaksi lisäviikkovuoroa ja kesäkaudella reitti on päivittäinen.

SAS on myös vastikään ilmoittanut avaavansa kapearunkoreitin Norjan Stavangerista Houstoniin.

 

Uudet aikataulut:

 -Kööpenhamina San Francisco 10.6-25.10 seitsemän viikkovuoroa (uusi lisävuoro TI)

-Tukholma Chicago kesällä päivittäin ja talvella kuusi viikkovuoroa (uusi lisävuoro TO)

-Tukholma New York kesällä päivittäin ja talvella kuusi viikkovuoroa (uusi lisävuoro (PE)

- Oslo New York kesällä päivittäin ja talvella kuusi viikkovuoroa (uudet lisävuorot TI ja KE)

-Stavanger Houston kuusi viikkovuoroa 20.8 alkaen

Lue myös: