SAS vetäytyi Oulusta - kysyntä ei kannatellut Oulu-Tukholma -reittiä

SAS_oulu_rdySkandinaavinen lentoyhtiö SAS lopetti Oulun ja Tukholman Arlandan väliset lennot 6. tammikuuta 2020. Marraskuussa 2018 avattu reittiyhteys kaatui kysynnän vähyyteen. Suurin kilpailija oli reittiyhteys Helsinki-Vantaalle.

SAS avasi reittilennot Oulun ja Tukholman Arlandan lentoaseman välillä marraskuussa 2018. Avaus palautti suoran yhteyden kaupunkien välilä noin neljän vuoden tauon jälkeen. Reittiä lensi SAS:lle irlantilainen Cityjet 90-paikkaisilla Bombardier CRJ 900 -koneilla.

SAS_oulu_boardingReittiyhteys mahdollisti SAS:n jatkolennot Arlandasta muualle Pohjoismaihin, Eurooppaan ja kaukokohteisiin. Kysyntä ei kuitenkaan riittänyt ja SAS päätti lopettaa kannattamattoman reitin. Viimeinen SAS:n Oulu-Tukholma lento lennettiin 6. tammikuuta 2020.

Aiemmin SAS lensi omistamansa suomalaisen Blue1 -yhtiön koneilla myös Oulu-Helsinki ja Oulu-Tukholma -reittiä.

ES-ATI_020120aSAS lentää Suomessa edelleen Helsinki-Vantaalle omilla koneillaan sekä Cityjetin operoimilla CRJ-koneilla sekä Turkuun, Tampereelle ja Vaasaan ATR-koneilla, joita operoi virolainen Regional Jet OÜ.

Tukholman-reitin lopetus on takaisku Oulun seudulle, joka menetti jo aiemmin Arctic Airlinkin tarjoamat lennot Tromssaan, Luulajaan ja Göteborgiin.

Nyt Oulusta on tarjolla Finnairin ja Norwegian reittilennot Helsinki-Vantaalle. Tätä reittiä lennetään päivittäin lähes parinkymmenen vuoron verran. Nämä yhteydet ja jatkolennot Helsinki-Vantaalta mm. Finnairin ja Norwegianin reittiverkostoihin olivat SAS:n pahin kilpailija. Oulusta lennetään edelleen myös tilauslentoja lomakohteisiin.

SAS_oulu_tauluOulu oli vuonna 2019 Finavian lentokenttäverkoston toiseksi suurin matkustajamäärillä mitattuna. Lentoaseman kautta kulki kaikkiaan 1 057 355 matkustajaa. Edellisvuoteen verrattuna määrä laski 3,6 prosenttia.

Kokonaismatkustajamäärästä kansainvälisiä matkustajia oli 106 656 ja kasvua edellisvuoteen oli 0,9 prosenttia. Kansainvälisissä matkustajissa Oulu on Finavian verkoston seitsemänneksi suurin lentokenttä.

Lue myös: