SAS:n uudistunut Erik Viking lähti ensilennolleen (video julkistustilaisuudesta)

SAS_Erik_Viking_1Ensimmäinen SAS:n uudistettu Airbus A330 -kaukoliikennekone lähti ensilennolleen. Erik Vikingiksi ristitty kone lentää pääosin Kööpenhaminan ja Yhdysvaltojen välillä. SAS uudistaa koko kaukoliikennelaivastonsa lähivuosien aikana.

Uudistetun A330-koneen (LN-RKN) lento SK909 Kööpenhaminasta Newarkiin avaa pääsyn SAS:n uudistettuun matkustajakokemukseen.

"Olemme iloisia voidessamme esitellä asiakkaillemme ultramodernin matkustamon. Se tuo uutta nostetta SAS:lle ja antaa täysin uudenlaisen lentokokemuksen asiakkaille. Uudistettu matkustamo vastaa kanta-asiakkaidemme tarpeisiin ja vahvistaa tarjontaamme huomattavasti", iloitsi SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson.

SAS_Go_1Uusien matkustamoiden materiaalit ja värimaailma on valittu luomaan rentouttava ja kotoisa tunnelma. SAS Go ja SAS Plus -luokat tarjoavat entistä paremmat matkatavaroille.

SAS Business -luokassa matkustajat pääsevät sängyksi muuntuvilta paikoiltaan suoraan koneen käytävälle. Unikokemuksen varmistaa Ruotsin vanhin sänkyvalmistaja Hästens.

Uudistetuissa koneissa on tarjolla on-demand -tyyppinen matkustamoviihdejärjestelmä, joka tarjoaa HD-näytöt ja wifi-yhteyden kaikissa luokissa.

SAS uudistaa kuluvan vuoden aikana kaikkiaan seitsemän kaukoliikennekoneensa matkustamot. Niiden on määrä olla pääosin käytössä vuoden 2015 loppuun mennessä. Seuraava uudistettu koneyksilö aloittaa maaliskuussa liikennöinnin Tukholmasta ja Oslosta Yhdysvaltoihin.

SAS Go -luokassa matkustamo on jaettu penkein 2-4-2 ja istuinväli on 31-32 tuumaa. Matkustajien käytössä on 9-tuumaiset HD-näytöt ja yksi virtapistoke ja USB-portti per istuinpari.

SAS_business_1SAS Plus -luokassa istuimet on 2-3-2 jaottelulla ja istuinväli on reilut 37-38 tuumaa. Myös IFE-järjestelmän HD-näyttö on suurempi 12-tuumainen. Kaikilla paikoilla on oma virtapistoke ja USB-portti.

Parhaassa eli SAS Business -luokassa istuimet on 1-2-1 konfiguraatiossa ja kaikilta paikoilta on suora pääsy koneen käytävälle.

Istuimet tarjoavat minimissään 196 sentin tilan täydessä makuuasennossaan. Hierovat tuolit on varustettu 15-tuumaisilla HD-näytöillä, virtapistokkeella ja USB-latausportein.

Syksyn 2015 aikana SAS:n laivastoon liittyy myös kaksi uutta A330-konetta ja toiset kaksi saapuvat kevään 2016 aikana. SAS on tilannut myös kahdeksan uuden sukupolven Airbus A350-900 -konetta. Niistä ensimmäiset toimitetaan vuodesta 2018 lähtien. Tilaus sisältää optiot myös kuuteen lisäkoneeseen.

Video Erik Vikingin näyttävästä julkistustilaisuudesta:

Päivitetty 19.2: lisätty video

Lue myös: