Singapore Airlinesista viides Airbus A350 XWB -operaattori

A350-900_Singapore_Airlines_first_flight_1Airbus on jatkanut A350 XWB -koneiden toimituksia parin kuukauden tauon jälkeen. Uudenlaajarunkokoneen operaattori määrä nousee jo viiteen, kun Singapore Airlines vastaanotti ensimmäisen koneyksilönsä (9V-SMA, MSN26) Toulousessa 2. maaliskuuta. Kyseessä on ensimmäinen toimitus Star Alliance -liittoumalle.

Singapore Airlinesin koneuutuuden matkustamossa on 253 paikkaa kolmessa luokassa. Business-luokassa istuimia on 42, Premium Economyssa 24 ja Economy-luokassa 187.

Ensimmäisellä koneella lennetään aluksi alueellisia lentoja Kuala Lumpuriin ja Jakartalle. Kaukolennoille koneyksilö siirtyy toukokuussa ja ensimmäiset kohteet ovat Amsterdam ja Düsseldorf.

Singapore Airlines on tilannut kaikkiaan 67 uutta Airbus A350-900 -konetta, joilla se operoi erittäin pitkiä ULR- kaukolentoja (Ultra Long Range) sekä valikoituja alueellisia reittejä. Koneista seitsemän toimitetaan ULR-kykyisinä, joten niillä voi operoida jopa 19 tuntisia lentoja. Niiden avulla tullaan operoimaan suoria lentoja Yhdysvaltoihin.

Lue myös: