Snowchange Cooperative ja Compensate mukaan Finnairin Push for change -päästöhyvityspalveluun

Finnair_A320_approach_1Finnair tuo tammikuussa avattuun Push for change -palveluunsa uusia päästöhyvitysvaihtoehtoja. Yhtiö on solminut aiesopimukset Compensate-palvelun ja Osuuskunta Lumimuutoksen Snowchange Cooperative) ennallistamisprojektin mukaan otosta Finnairin palveluun. Tarkoitus on tuoda nämä vaihtoehdot osaksi Finnairin Push for change -palvelua vielä tämän vuoden aikana.

”Selvitimme viime kesänä suomalaisten näkemyksiä päästöistä, ja hiilinielut nousivat yhdeksi suosikiksi hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen”, sanoo Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen.

”Meiltä on myös toivottu kotimaisia vaihtoehtoja nyt tarjolla olevan Mosambikin liesiprojektin rinnalle, ja on hienoa nyt saada kaksi kotimaista toimijaa mukaan Push for Change -palveluun.” 

Compensate (Kompensäätiö sr) on 2018 perustettu voittoa tavoittelematon säätiö, joka keskittyy ilmastonmuutosta torjuvaan työhön mahdollistamalla kompensoinnin arjen ostopäätösten yhteydessä rakentaen siten mahdollisuutta hiilinegatiiviseen elämään.  Compensate ohjaa kompensoinnista säätiölle kertyneet varat täysimääräisesti hiilidioksidin vähentämiseen ilmakehästä.  

"Meidän tulee tehdä paljon nykyistä enemmän ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Siksi mahdollisuus tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa on meille niin arvokasta. Tällä on paljon kokoaan suurempi vaikutus, sillä esimerkin voima on valtava," sanoo Compensaten perustaja Antero Vartia. 

Osuuskunta Lumimuutos on suomalainen voittoatavoittelematon tiede- ja luontojärjestö, joka toimii Siperiassa, Grönlannissa, Kanadassa, Alaskassa ja Suomessa. Lumimuutos on jo 20 vuoden ajan ollut ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijä tutkimuksen ja ennallistamisen saralla. Finnairin Push for change –palvelun kautta Finnairin asiakkaat voivat tukea osuuskunnan Landscape Rewilding -projektia, jossa ennallistetaan suomalaisia soita ja kosteikkoluontoa. Pohjoisen havumetsäalueen suot ovat Amatsonin sademetsiin verrattavia hiilinieluja ja monimuotoisuuden ylläpitäjiä.  

"Soiden rooli hiilinieluina pohjoisella havumetsävyöhykkeellä on keskeinen, ja niillä on myös globaalia merkitystä,” sanoo dosentti Tero Mustonen Osuuskunta Lumimuutoksesta.

”Ennallistamalla suoluontoa saadaan aikaan uusia nieluja sekä elintilaa eri lajeille, jotka ovat ahtaalla ilmastonmuutoksen edessä. Ennallistetut suot ovat myös hyvin merkityksellisiä paikallisyhteisöille. Landscape Rewilding on Suomen historian suurin yksityismaiden ennallistamisohjelma, ja olemme erittäin innoissamme Finnairin panostuksesta ja mukaantulosta.” 

Finnairin Push for change -päästöhyvitys- ja biopolttoainepalvelulla lentomatkustajat voivat hyvittää lentonsa hiilidioksidipäästöt tukemalla päästövähennyshankkeita tai vähentää niitä tukemalla biopolttoaineostoja.

Palvelu löytyy FinnairShopista ja sen maksamiseen voi myös käyttää Finnair Plus-pisteitä. Maksut ohjautuvat suoraan päästövähennysprojekteihin tai biopolttoaineostoihin.
 

Lue myös artikkeli:  Ekologinen lentäminen kiinnosti – Helsingissä kaksi tapahtumaa samana päivänä