Suomen Ilmailumuseon Aviakabinettiin avattiin uudistettu Saab 80 vuotta -näyttely

Museo_saab2019_1Suomen Ilmailumuseon Aviakabinettiin avattiin perjantaina 25. tammikuuta 2019 Yli 80 vuotta ilmaa siipien alla -näyttely. Kyseinen Saabin historiasta kertova näyttely nähtiin museolla ensikerran jo vuonna 2017. Nyt kyseessä on päivitetty versio ja mukana on entistä enemmän tulevaisuuden suorituskykyjen esittelyä.

Museo_saab2019_3Uudistetun ilmeen saaneessa näyttelyssä on nyt mukana omilla osioillaan uusi GlobalEye-monitoimivalvontakone sekä Gripen E/F -hävittäjä, joka on mukana aiepaa laajemmin.

Mukana on myös Yhdysvaltain Ilmavoimien USAF:n suihkuharjoituskonekilpailun voittanut Boeing TX -kone, joka on kehitetty yhteistyössä ruotsalaisvalmistajan kanssa.

Tulevaisuuden asejärjestelmien katsaukseen kuuluu  mm. yhteen verkotettuja miehitettyjä ja miehittämättömiä lentokoneita. Tulevaisuus tuo tullessaan paljon uusia sensoreita, ELSO-järjestelmiä sekä viestiyhteyksiä.

Videonäytöllä esitellään laajasti ruotsalaisvalmistajan tuotteita ja lyhempiä tiivistelmiä ratkaisuista on esillä hologramminäytöllä.

Museo_saab2019_2Uudistettu Yli 80 vuotta ilmaa siipien alla -näyttely on esillä Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitsevalla Suomen Ilmailumuseolla ainakin elokuuhun 2019 saakka.

Näyttely on esillä museon aulatilojen yhteydessä olevassa Aviakabinetissa. Se on osittain myös kokouskäytössä, jolloin näyttelyyn ei ole mahdollista tutustua.

Näyttelyn edellinen versio nähtíin myös Keski-Suomessa Ilmavoimimuseon tiloissa.

Saab80v_DKSuomen Ilmailumuseon kokoelmien painopisteenä on Suomen ilmailu ja suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet. Ilmailumuseo ylläpitää Suomen laajinta ilmailuaiheista kokoelmaa.

Pysyvässä näyttelyssä on esillä myös  Saab 35 Draken -hävittäjä, Saab 91 Safir -koulukone ja Drakenin eturunkoon rakennettu ohjaamosimulaattori.

Erikoisnäyttelyssä on parhaillaan nähtävillä myös vuonna 1927 Ilmailuvoimien lentokonetehtaalla Suomenlinnassa valmistunut I.V.L. K.1 Kurki urheilu-, matkailu- ja harrastuskone.

Lue myös: