Suomesta kaksi F/A-18 Hornetia Itämeren alueeen Ramstein Alloy 5 -harjoitukseen

HN_pari_frisianflag_IlmavoimatIlmavoimat osallistuu kesäkuun lopulla Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden Ramstein Alloy 5 -harjoitukseen kahdella McDonnell Douglas (Boeing) F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä. Ramstein Alloy -tapahtumissa Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden ilmavoimat harjoittelevat yhteistoimintaa Itämeren alueella käyden läpi erilaisia ilmavalvonta- ja päivystystoimintaan liittyviä skenaarioita.

Tapahtumien tavoitteena on alueen ilmavoimien yhteistoiminnan kehittäminen. Ramstein Alloy 5:een osallistuu Suomen lisäksi ilma-aluksia Espanjan, Liettuan, Norjan, Puolan, Saksan ja Yhdysvaltain ilmavoimista. Lisäksi mukana on Naton ilmavalvonta- ja taistelunjohtokonekalustoa (AWACS).

Kesäkuun 2017 Ramstein Alloy -tapahtuman aikana ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät toimivat Rissalan tukikohdasta ja tukeutuvat kierrosten välissä Viron Ämarin tukikohtaan.

Lentokierrokset lennetään kansainvälisen merialueen yläpuolella sekä Baltian maiden ja Suomen ilmatilassa.

Ilmavoimat on osallistunut Ramstein Alloy -koulutustapahtumiin ja niitä edeltäneisiin, vastaavan koulutussisällön Baltic Regional Training Event (BRTE) -tapahtumiin vuodesta 2008 alkaen. Edellisen kerran ilmavoimat osallistui Ramstein Alloyhin syyskuussa 2016.