Tampereen Kokonaisturvallisuus-messuilla syyskuussa Hornet ja NH90

HN_noseYhteiskunnan turvallisuuteen painottuva suurtapahtuma Kokonaisturvallisuus 2015 valtaa Tampereen 4. - 6. syyskuuta. Puolustusvoimat osallistuu messuille näyttävällä ja monipuolisella kokonaisuudella. Mukana on mm. McDonnell Douglas F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä ja NH Industries NH90 -helikopteri.

Messuilla nähdään laajasti Puolustusvoimien kalustoa, toiminnan esittelyä sekä  taistelunäytöksiä. Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi 2015 tuo messuille Suomen johtavat asiantuntijat ja korkea-arvoiset henkilöt pohtimaan yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamista.

Puolustusvoimat on näyttävästi esillä messuilla ja tuottaa tapahtumaan monipuolista ohjelmaa. Messu- ja Urheilukeskuksen pohjoiselle ulkoalueelle sijoitetaan taistelunäytös- sekä kalustonäyttelyalue, jossa maa-, meri- ja Ilmavoimat esittelevät laajasti kalustoaan.

Puolustusvoimien NH-90 helikopteriYleisön nähtävillä on muun muassa NH90-helikopteri ja F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä. Puolustusvoimat esittelee kattavasti toimintaansa myös kahdessa messuhallissa ja toteuttaa kaikkina messupäivinä taistelunäytöksiä.

Leopard-taistelupanssarivaunut, panssarintorjunta-aseet, ilmatorjuntaohjuspartio ja taistelupelastajat päästävät katsojat komppanian puolustustaistelun mukaan ennennäkemättömällä tavalla.

Mukana taistelussa ovat muun muassa Leopard 2A4, Panssarintorjuntaohjus 2000, NLAW-lähipanssarintorjuntaohjus ja uusi Stinger-ilmatorjuntaohjus.

Näytöksiä voi seurata samanaikaisesti sekä messujen ulkoalueella että A-hallin ohjelma-alueella. Puolustusvoimien taistelunäytökset järjestetään perjantaina 4.9. ja lauantaina 5.9. klo 11.00–11.30, 14.00–14.30, 17.00–17.30 ja sunnuntaina 6.9. klo 11.00–11.30 ja 14.00–14.30.

A-hallin Puolustusvoimien simulaattoriosastolla messuvierailla on mahdollisuus päästä testaamaan taistelijan taitojaan Maavoimien Virtuaalisella taistelukentällä. Ilmavoimien Hornet-simulaattoripelin ohjaimissa voi puolestaan hakea tuntumaa hävittäjälentäjän ammattiin.

Vuoden alussa toimintansa aloittanut Puolustusvoimien logistiikkalaitos (johon Ilmavoimien materiaalilaitos on yhdistetty) esittäytyy E-hallissa, jossa on myös näytteilleasettajina laitoksen kumppaneita kotimaisesta teollisuudesta. Tampereen alueella laitoksessa työskentelee noin 750 henkilöä.

Tapahtuman nettisivut: Kokonaisturvallisuus.fi