THL julkisti liikennevalomallin - Euroopassa vain vähän vihreitä alueita

THL_valot_worldTerveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi odotetun liikennevalomallin, jonka on määrä auttaa ulkomaille matkustavia arvioimaan koronavirustilannetta ja matkailun vaikutuksia. Vihreitä valtioita kartalla on eurooppalaisvaltioiden osalta hyvin vähän. Nyt julkaistu liikennevalomalli ei korvaa Suomen hallituksen tekemiä rajapäätöksiä.  

THL:n liikennevalomalli auttaa arvioimaan ulkomailla matkustamiseen liittyvää koronatartunnan riskiä. Malli ei korvaa hallituksen tekemiä rajapäätöksiä, jotka pitää aina huomioida, kun matkustetaan.

Liikennevalomallissa maat jaotellaan kolmeen kategoriaan koronavirustartuntojen ilmaantuvuuden mukaan:

Vihreässä luokassa riski tartunnalle ei ole merkittävästi korkeampi kuin Suomessa. COVID-19-ilmaantuvuus on alle hallituksen asettaman raja-arvon, alle 8-10 tapausta per 100 000 ihmistä per 14 päivää.

Oranssissa luokassa riski tartunnalle on korkeampi kuin Suomessa. COVID-19-ilmaantuvuus ylittää hallituksen asettaman rajan. Ilmaantuvuus on 10-25 tapausta per 100 000 asukasta per 14 päivää.

Punaisessa luokassa riski tartunnalle on huomattavasti korkeampi kuin Suomessa tai riskiä ei voida luotettavasti arvioida. COVID-19-ilmaantuvuus on hyvin korkea, yli 25 tapausta per 100 000 asukasta per 14 päivää.

THL_valot_EUREuroopan osalta vihreitä alueita ovat 26.8.2020 julkaistujen tietojen mukaan Suomi, Viro, Latvia, Unkari ja Vatikaani. Niiden lisäksi vihreällä on merkitty Grönlanti, Guernsey, Isle of Man. Vihreitä valtioita löytyy myös Aasian ja Tyynenmeren alueelta.

 

Lue myös: