TUI keskeytti kaikki lomamatkat Suomesta - myös Aurinkomatkat peruu matkoja

Lomalle_2Matkanjärjestäjät TUI ja Aurinkomatkat ovat ilmoittaneet keskeyttävänsä matkat Suomesta 3.4. ja 12.4. saakka. Taustalla on Suomen ulkoministeriön 12. maaliskuuta antama kehotus välttää tarpeetonta matkustamista koronaviruksen leviämisen takia. Kyseinen suositus koskee kaikkia maita.

Aurinkomatkat ja sen brändi Finnair Holidays ilmoittivat, että nopeasti muuttuvan koronvirustilanteen ne peruvat kaikki matkat, joiden lähtöpäivä on 13.3.–12.4.2020. Asiakkaille palautetaan matkojen hinnat.

"Meille asiakkaiden loman onnistuminen turvallisesti ja sen alkuperäisellä tavalla sekä työntekijöidemme turvallisuus on kaiken päätöksenteon ja toiminnan prioriteetti. Suomen vastuullisimpana matkanjärjestäjänä meillä on sekä velvollisuus että oikeus tehdä vaikeita päätöksiä. Teimme päätöksen pohjautuen kokonaisarvioon koronatilanteen vaikutuksesta asiakkaidemme lomasuunnitelmiin", sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.

"Koronavirustilanteen vaikutukset ovat merkittävät koko maailman matkailualalle ja niiden vaikutus myös meihin on suuri", arvio Kousa.

Myös matkustajat, jotka ovat oma-aloitteisesti peruneet matkapakettinsa sen jälkeen, kun ulkoministeriö torstaina 12.3. päivitti tiedotettaan saavat matkan hinnan takaisin, mikäli matkan lähtöpäivä olisi ollut 13.3.–12.4.2020.

Muutos ei koske kohteessa jo olevia Aurinkomatkojen asiakkaita. He voivat jatkaa lomaansa normaalisti. Nyt kohteissa olevat asiakkaat kotiutetaan joko alkuperäisen matkavarauksen mukaisena paluupäivänä tai aiemmin, riippuen siitä, miten kohteista on lentoja saatavilla.

"Nyt peruttujen matkojen asiakkaiden ei tarvitse ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, vaan olemme heihin yhteydessä ja palautamme matkan hinnan automaattisesti. Asiakaspalvelumme on tilanteen vuoksi hyvin ruuhkainen. Pyydämme, etteivät asiakkaat lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalveluamme entisestään. Olemme yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden matkat perutaan. Varausten käsittely ja viestien lähettäminen tapahtuu vaiheittain ja voi viedä useamman päivän. Pahoittelen asiakkaillemme tästä poikkeuksellisesta tilanteesta aiheutunutta vaivaa ja harmia", jatkaa Kousa.

TUI puolestaan ilmoitti peruvansa kaikki lomamatkat 3.4.2020 asti. Myös kaikki asiakkaat, jotka ovat oma-aloitteisesti peruneet matkansa eilisen ulkoministeriön ilmoituksen jälkeen ja heidän lähtöpäivänsä olisi ollut ennen 3.4.2020, tulevat saamaan matkansa hinnan takaisin.

TUI:n lomamatkalla parhaillaan olevan matkustajat, palaavat yhtiön mukaan kotiin alkuperäisen aikataulun mukaan, ellei toisin ilmoiteta.

Matkanjärjestäjistä Tjäreborg ilmoittaa 13. maaliskuuta päivitetyllä tiedotteellaan, ettei se järjestä matkoja niihin kohteisiin, joihin on voimassa oleva matkustustussuositus tai kohdemaiden asettamia maahantulorajoituksia.

Mikäli Tjäreborgin asiakkailla on matkoja Italiaan, Israeliin, Vietnamiin ja Yhdysvaltoihin ottaa matkanjärjestäjä yhteyttä asiakkaisiinsa.

Päivitys 14.3: Korjattu Finnair Holidays olemaan Aurinkomatkojen ja Finnairin brändi eikä matkanjärjestäjä.