Turun lentoaseman uudistustyöt etenevät - lentoasema kiinni heinäkuussa

EFTU_terminaaliFinavian Turun lentoaseman uudistamistyöt etenevät suunnitellusti. Terminaaliin valmistui kahvila- ja myymäläalue lähteville matkustajille ja työt jatkuvat nyt rakennuksen muissa tiloissa. Liikennealueiden peruskorjaus pitää lentoaseman suljettuna 30.6.-27.7.

Turun lentoasemalla  tehtävien muutostöiden aikana uusitaan rakenteet ja järjestelmät, mutta samalla parannetaan lentoaseman viihtyvyyttä ja energiatehokkuutta. Uudistustöiden lähtökohtana on kiinnittää erityistä huomiota matkustajapalveluiden prosesseihin. 

Liikennealueilla tehtävien töiden takia lentoasema on suljettu kesällä neljä viikkoa eikä lentoliikennettä ole ajalla 30.6. - 27.7. Tuona aikana Gdanskista Turkuun operoiva Wizzair lentää Helsinki-Vantaalle.

Uudistustöiden lasketaan maksavan noin 14 miljoonaa euroa. Helmikuussa aloittujen töiden odotetaan valmistuvan vuoden 2015 alkupuolella.

EFTU_rwy"Uudistustöistä aiheutuvat näkyvimmät vaikutukset matkustajille on pyritty minimoimaan ajoittamalla työt heinäkuulle, jolloin lentoasema on liikennealuetöiden vuoksi suljettu. Turun lentoasemalta lähtevät lennot on reititetty uudelleen ja lentoyhtiöt ovat tiedottaneet matkustajia", sanoo lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen.  

Finavia aloitti investoinnit verkostolentoasemilla vuoden alussa. Merkittäviä investointihankkeita toteutetaan Turun lisäksi Tampereella, Ivalossa ja Rovaniemellä. Yhteensä verkostolentoasemilla investoidaan alkuvaiheessa noin 35 miljoonaa euroa.

Finavian tavoitteena on ylläpitää lentoasemiensa hinnoittelu niiden kehittämisestä huolimatta kilpailukykyisellä tasolla, jotta lentoasemien hintataso ei ole esteenä lentoyhtiöiden toiminnalle.

Lue myös: