Uudelleenjärjestely tuottaa tulosta - Estonian Air kesällä nollatulokseen?

Estonian_jetsEstonian Air on onnistunut vähentämään tappioitaan jopa 40 prosentilla vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Liikevaihtoa syntyi 16,2 miljoonaa euroa tappion ollessa 4,9 miljoonaa euroa.

Estonian Air on tehnyt suuria järjestelyjä vuoden 2012 tappioden jälkeen ja yhtiö keskittyy lentämään vain sille tärkeisiin kovan kysynnän kohteisiin.

Estonian Air kuljetti vuoden huhtikuun loppuun mennessä 168 206 matkustajaa. Yhtiön kaupallisen johtajan Rauno Parraksen mukaan ensimmäisen neljänneksen ja huhtikuun luvut ovat linjassaan uudelleenjärjestelysuunnitelman tavoitteiden kanssa.

Ensimmäisen neljän kuukauden aikana yhtiön lentojen lähtöluotettavuus oli 99,5 prosenttia ja täsmällisyys oli 88 prosenttia.

"Uudelleenjärjestelmäsuunnitelman eteneminen antaa meille toivoa saavuttaa nollatulos kuukausitasolla kesän 2013 aikana. Tavoitteena on päästä positiiviseen tulokseeen vuoden 2015 loppuun mennessä", sanoo Estonian Airin toimitusjohtaja Jan Palmér.

Estonian Airin kymmenen tärkeintä kohdetta ovat Tukholma, Kööpenhamina, Amsterdam, Bryssel, Oslo, Moskova, Pietari, Kiev, Vilna ja Trondheim. Kausikohteina mukana on lisäksi Pariisi ja Nizza.