Viimeisimmän ilmatilaloukkauksen tutkinta on keskeytetty - tutkittavaa ei enää ollut

an72_net_ilmavoiatSuomenlahden merivartiosto on keskeyttänyt 28. elokuuta tapahtuneen ilmatilaloukkauksen jatkotutkinnan. Tuolloin venäläinen Antonov An-72 loukkasi Suomen ilmatilaa. Loppukesästä tapahtui lyhyen ajan sisällä useita ilmatilaloukkauksia.

Suomen Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjä kävi tunnistamassa 28. elokuuta Suomen ilmatilaan saapuneen Antonov An-72 -kuljetuskoneen. Poikkeuksellisesti Puolustusvoimat julkaisi siitä hävittäjäohjaajan ottaman valokuvan.

Rajavartiolaitos tiedotti elokuun lopussa saaneensa esitutkinnat valmiiksi 25. ja 28. elokuuta tapahtuneista ilmatilaloukkauksista. Alueloukkausten syyksi ilmoitettiin tutkinnan perusteella väärillä ja virheellisillä tiedoilla tehtyä reittisuunnitelmaa, jota aluksen päällikkö on noudattanut.

Tuolloin ilmoitettiin myös tutkinnan jatkamisesta 28. elokuuta tapahtuneen ilmatilaloukkauksen osalta. Rajavartiolaitos vahvistaa Lentoposti.fi:lle, että tutkinta on tapauksen osalta lopetettu. Asiaan ei liity sen suurempaa dramatiikkaa. Mitään tutkittavaa ei enää ollut jäljellä.

Lue myös: