Yhdysvaltojen CV-22B Osprey -tiltrotorit mukana Utin jääkärirykmentin harjoituksissa maalis-huhtikuussa

MV22B_2Kaksi yhdysvaltalain ilmavoimien CV-22B Osprey-kuljetuskonetta osallistuu Utin jääkärirykmentin koulutus- ja harjoitustoimintaan Kymenlaaksossa sekä muualla Suomessa 23. maaliskuuta – 2. huhtikuuta. Tavoitteena on kehittää helikopterimiehistöjen yhteistyötä.

Yhdysvaltojen CV-22B Osprey-kuljetuskoneet osallistuvat 23.3. – 2.4.2023 Utin jääkärirykmentin päivittäiseen lento- ja koulutustoimintaan Kymenlaaksossa ja muualla Suomessa. Suomeen saapuvat ilma-alukset kuuluvat USAF:n 352. Special Operations Wingiin. Koulutus- ja harjoitustoimintaan osallistuu ainoastaan Osprey-kaluston lentomiehistöjä ja -tekniikkaa.

MV22B_3Harjoittelun tavoitteena on kehittää toimintamenetelmiä sekä parantaa suomalaisten helikopterimiehistöjen kykyä toimia yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Helikopteripataljoonan koulutussuunnitelman mukaisesti toiminta käsittää muun muassa pimeälentokoulutusta ja olosuhdeharjoituksia Etelä-Suomesta Lappiin ulottuvalla alueella.

Lentotoimintaa on valoisan ja pimeän aikaan, päättyen viimeistään kello 04 mennessä. Lentotoiminnassa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja tehdään laskeutumisia maastoon. 

Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, jota pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille sekä noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lue myös: