YLE: Matkustaja pisti Finnairin lentokonevessan remonttiin - tuomittiin mittaviin vahingonkorvauksiin

Finnair_A350_LWCHelsingin käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotiaan miehen Finnairin lennolla tekemistään vahingoista vuoden pituiseen ehdolliseen vankeuteen ja 43 000 euron vahingonkorvauksiin, kertoo YLE.

Tuomio törkeästä vahingonteosta koskee noin kolmen vuoden takaisia tapahtumia Finnairin lennolla Helsingistä Vietnamiin. YLE:n mukaan matkustaja oli yrittänyt maksaa ostoksiaan koneessa Finnairin lahjakortilla, joka ei kuitenkaan kelvannut.

Mies hermostui tilanteesta ja poistui Airbus A350-900 -lentokoneen wc-tilaan, josta kantautui kovia ääniä. Matkustamohenkilökunta tarkasti wc-tilan, jossa oli tehty suurta tuhoa. Finnairin tekniikan edustaja kuvaili oikeudessa ettei ollut koskaan nähnyt näin suurta tuhoa.

Kyseinen matkustaja tuomittiin vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen ja maksamaan Finnairilla vahingonkorvauksia 43 000 euroa sekä 1500 euroa oikeudenkäyntikuluja. Miesmatkustaja on ilmaissut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon, joten se ei ole vielä lainvoimainen.

YLE: Mies hermostui lennolla ja särki vessan, "Turbulenssin takia horjahdin" – Finnairin insinööri: En ole nähnyt urallani vastaavia vaurioita