IL: Finnairin matkustaja ei käyttänyt maskia - rullaava kone kääntyi takaisin

Finnair_sharklet_closeup_1Finnairin Ivalon-lento myöhästyi lähtiessä noin tunnin verran, kun matkustaja oli kieltäytynyt noudattamasta lentoyhtiön vaatimaa maskipakkoa lauantaina 27. maaliskuuta. Tapahtumien seurauksena lentäjät rullasivat Airbus A321 -matkustajakoneen takaisin terminaalille ja matkustaja jätettiin poliisin käsiin. Asiasta kertoi Iltalehti.

AY637_27032021Iltalehden mukaan Finnairin Ivalon-lennon matkustaja ei ollut noudattanut maskipakkoa miehistön kehotuksista huolimatta.

Ilmailulaki toteaa yksiselitteisesti, että matkustaja ei saa toiminnallaan vaarantaa lennon, sen miehistön tai matkustajien turvallisuutta. Matkustajan on noudatettava käskyjä, jotka miehistö antaa lennon turvallisuuden ja järjestyksen ylläpitämiseksi.

Tapauksen seurauksena  jo rullaamassa ollut Finnairin lento AY637 joutui kääntymään takaisin terminaalille jättääkseen matkustajan poliisin käsiin. Lennon suunniteltu lähtöaika oli kello 11.00 ja viiveen takia kone nousi ilmaan reilun tunnin myöhässä kello 12.11.

Lähtöviiveen seurauksena myös paluulento Ivalosta Helsinki-Vantaalle viivästyi noin 45 minuuttia.

OH-LZS_270321Edellisen kerran matkustaja kieltäytyi käyttämästä maskia Finnairin lennolla helmikuussa 2021. Tuolloin kyse oli Norran operoimasta lennosta.

Finnairin lennoilla on ollut suu-nenäsuojan käyttöpakko eli ns. maskipakko 18. toukokuuta 2020 lähtien.

IL: Matkustaja kieltäytyi käyttämästä maskia Finnairin koneessa – lento myöhästyi tunnin verran