YLE: Oripään kentälle suunnitellaan lentäjien mökkiyhteisöä

oripää_juhala_turunlentokerhoOripään kentälle suunnitellaan mökkirakentamista, joka mahdollistaisi lentäjille rullaamisen koneella suoraan omalle pihalle, kertoo YLE Turku. Vastaavat Airpark-yhteisöt ovat maailmalla suhteellisen yleisiä. YLE:n mukaan Turun Lentokerholla on yhdessä Oripään kunnan ja muiden kumppanien kanssa tavoitteena rakentaa lentopaikasta pohjoismaisen taitolennon keskus.

Hiekkakankaalle raivattu Oripään kenttä sijaitsee kahden kilometrin päässä paikkakunnan keskustasta. Siellä tarjolla on tärkeimmät palvelut ravintolasta ja kaupoista bensiiniasemaan.

Maanteitse lentopaikalle pääsee noin 40 minuutissa Turusta ja kahdessa tunnissa Helsingistä. Tamperelaisille matka autolla kestää tunti 15 minuuttia. Kenttä on siten lähes optimaalisella etäisyydellä suurimmista kaupungeistamme.

Oripäätä on viime vuosien aikana kehitetty merkittävästi. Sieltä löytyy mm. kerhorakennus Juhala sekä uusi 1500 neliömetrin lentokonehalli Okra-areena. Tapahtumissa se palvelee myös ravintolana. Lisäksi alueella on eritasoisia majoitustiloja, uusimpina kymmenen mökkiä.

Grillikatoksen ohella löytyy luonnollisesti sauna. Myös uima-allas kuuluu varustukseen. Kentälle on äskettäin vedetty paineviemäri.

Oripäässä on järjestetty Okra-maatalousnäyttelyitä, joiden järjestäjien kanssa rakennushankkeita on toteutettu. Tapahtumat ovat tuoneet myös tuloja kerholle.

Kunnalla on lentokentän läheisyydessä maa-alueita. Oripään kunnanjohtaja pitääkin YLE:n mukaan mökkien rakentamista toteuttamiskelpoisena vaihtoehtona.

EFOP:ssä on kaksi kestopäällystettyä kiitotietä: 14 / 32 (1370×14, LDA 940) ja 06 / 24 (1000×10, LDA 900).

YLE Turun uutinen

Lue myös: