AIM Norway MRO-yhtiö odotetusti Patrialle ja Kongsbergille - huoltaa mm. Norjan F-35 -hävittäjiä

NOR_F35_etusivuPatria ja Kongsberg saivat MRO-palveluita tarjoavan AIM Norway -yrityskaupan päätökseen. Nyt Aerospace Industrial Maintenance Norway AS:n omistavat puoliksi Kongsberg Defence & Aerospace AS (KDA) (50,1 %) ja Patria (49,9 %). AIM Norway vastaa Norjan ilmavoimien lentokoneiden ja helikoptereiden huolloista, kunnossapidosta ja päivityksistä.

”Tavoitteenamme on kehittää yhtiötä edelleen. Patrian vahvuutena on merkittävä ilmailuhuoltotoiminnan kokemus sekä osaaminen. Yhdessä Patria ja Kongsberg luovat vahvan perustan yhtiön jatkokehitykselle. Hankinta on meille luonteva seuraava askel, sillä olemme jo pitkään tuottaneet Norjan puolustusvoimille NH90- ja Bell 412-helikoptereiden huoltoja”, sanoo Patrian liiketoimintajohtaja Jukka Holkeri.

AIM Norwayllä on ollut merkittävä osuus Norjan ilmailuteollisuudessa jo vuodesta 1916. Se työllistää noin 440 henkilöä. Yrityksen päätoimipiste sijaitsee Kjellerissä, ja sillä on myös operatiivinen yksikkö Ryggen lentoasemalla.

AIM Norway vastaa pääosin sotilasilmailun raskaista huolloista, kunnossapidosta ja päivitystyöstä. Keskeisiä tehtäviä nykyisen Lockheed Martin F-16 --hävittäjäkaluston ja Westland Sea King -helikoptereiden huollon lisäksi uuden Lockheed Martin F-35 -häivehävittäjän sekä Norjan uusien Leonardo AW101-pelastushelikoptereiden huolto.

AIM Norway omistaa Belgium Engine Centerin (BEC), jonka päätoimipiste sijaitsee Herstalissa Liegen ulkopuolella Belgiassa. BEC on moottoreiden huoltoihin, korjauksiin ja kunnossapitoon erikoistunut yritys.