ANA:n uusi halpalentoyhtiö AirJapan aloitti lennot 787 Dreamlinerilla kohteisiin Kaakkois-Aasiassa

JA803A_250224All Nippon Airwaysin (ANA) uusi halpalentoyhtiö AirJapan aloitti helmikuussa 2024 lennot Tokion Naritasta kohteisiin Kaakkois-Aasiassa. Tavoitteena on houkutella kustannustietoisia matkustajia tutustumaan Japaniin. ANA:n siipien suojissa on jo aiemmin ollut halpalentoyhtiö Peach Aviation.

AirJapanin avauslento lennettiin 9. helmikuuta 2024 Tokion Naritasta Bangkokiin. Yhtiön toinen kohde on Etelä-Korean Seouliin avattiin 22. helmikuuta ja kolmanen kohteen eli Singaporen avauslento tapahtuu 26. helmikuuta.

Uuden AirJapanin käytössä on ensivaiheessa yksi Boeing 787-8 Dreamliner -laajarunkokone. Laivastoon odotetaan kuluvan vuoden loppuun mennessä viittä lisäkonetta ANA:n laivastosta.

 AirJapan lentää keskipitkillä reiteillä ja kohteet sijaitsevat Kaakkois-Aasiassa. Halpalentoyhtiön koneet ovat ns. all-tourist -versiossa ei tarjolla on yksiluokkainen 324-paikkainen economy-version matkustamo. Lippujen hintaan ei kuulu ruumaan menevä matkatavara ja myös wifi-yhteys on maksullinen. Lentolippujen hinnat ovat noin puolet ANA:n lippujen hinnoista.

JA803A_230224ANA pyrkii kasvattamaan Japaniin saapuvia matkustajavirtoja, jotka supistuivat merkittävästi koronaviruspandemian seurauksena. Nyt myös lentolippujen hinnat ovat nousseet kovasti. AirJapanin matkustajista jopa 70 prosentin odotetaan olevan ulkomaalaisia matkailijoita.

AirJapan on alunperin perustettu vuonna 1990 lentämään tilauslentoja ANA:lle. Sen toiminta keskeytettiin vuonna 1995. Sen jälkeen toiminta jatkui taas vuonna 2001, jolloin lennettiin ANA:n brändillä Boeing 767-300 -koneilla Osakasta Souliin. ANA kertoi vuonna 2022 suunnittelevansa AirJapanin muuttamista halpalentoyhtiöksi.

Samoista matkustajista uuden AirJapanin kanssa kilpailee myös Japan Airlinesin aiemmin perustama halpalentoyhtiö ZIPAIR.