Apache-taistaluhelikoptereiden lentotoimintaa luvassa Satakunnan ja Pirkanmaan alueille ilta-aikaan 11.-12.5.

Apache_UK_3Panssariprikaatin johtaman mekanisoidun Arrow 24 -harjoituksen ampumavaiheeseen osallistuva Ison-Britannian AH-64E -Apache taisteluhelikopteriosasto lentää Pohjankankaan harjoitus- ja ampuma-alueella viikonlopun 11.-12. toukokuuta aikana myös iltaisin.

AH-64E Apache -taisteluhelikoptereiden lennot suuntautuvat Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohdasta pääosin Pohjankankaan ampuma- ja harjoitusalueelle Niinisaloon. Taisteluhelikopterit lentävät lauantaina ja sunnuntaina kello 18-02 välisenä aikana. Lentotoiminnasta voi aiheutua lähialueille meluhaittaa.

Arrow 24 -harjoituksessa on mukana joukkoja Suomen lisäksi Isosta-Britanniasta, Latviasta ja Virosta. Niinisalossa Pohjankankaan ampuma- ja harjoitusalueella 26.4. - 14.5.2024 järjestettävään harjoitukseen osallistuu noin 2600 henkilöä, joista suurin osa on varusmiehiä ja noin 300 kansainvälisiä joukkoja.

Suomessa vierailee kevään 2024 aikana kaksi Ison-Britannian maavoimien AH-64E Apache taisteluhelikopterilentuetta, joista toinen tukeutuu Uttiin ja toinen Pirkkalaan.

Lue myös: