Austrian Airlines saa lentäjän toimitusjohtajaksi

Austrian_tailLufthansa nimesi uuden toimitusjohtajan konserniin kuuluvaan Austrian Airlinesin. Lufthansan lentäjänäkin toiminut Kay Kratky tulee seuraamaan SunExpressin johtoon siirtynyttä Jaan Albrechtia. Nimitys varmistuu 15. toukokuuta Lufthansan hallituksen kokouksen jälkeen.

Kratkyn odotetaan nousevan Austrian Airlinesin toimitusjohtajaksi 1. elokuuta 2015. Tuolloin nykyinen toimitusjohtaja Jaan Albrecht siirtyy SunExpressin johtoon. Aalbrechtin uusi yhtiö on Lufhtansan ja Turkish Airlinesin yhteishanke.

Austrian_KratkyKay Kratky (57) on ollut Lufthansa German Airlinesin hallituksessa vuodesta 2011 lähtien. Kaupallisena johtajana hän on ollut vastuussa Frankfurtin hubista ja sen noin 20 000 työntekijästä.

Frankfurtissa syntynyt Kratky aloitti vuonna 1979 lentäjäopinnot Lufthansalla. Myöhemmin hänestä tuli Lufthansan Boeing 747 kouluttajakapteeni sekä ryhmäpäällikkö. Kratky johti myös Lufthansa Cargon operaatioita vuonna 2001.

Vuonna 2008 Kratky toimi MD11-kapteenina ja hänet nimitetttiin Kiinan Shenzenissä toimivan Jade Cargon johtoon. Vuodesta 2011 lähtien hän on toiminut Lufthansan matkustajaliikenneyhtiön kaupallisena johtajana sekä hallituksen jäsenenä.

Myös emoyhtiö Lufthansa konsernin johdossa on entinen lentokapteeni. Carsten Spohr nimitettiin konsernin johtoon toukokuussa 2014.

Lue myös: