Kaikkiaan 38 Air Berlinin Airbusia siirtyy Lufthansan omistamien Eurowingsin ja Austrianin lennoille

AirBerlin_A320_B737Lufthansa ja AirBerlinin osittain omistava Etihad Airways sopivat uudesta codeshare-yhteistyöstä ja kaikkiaan 38 Air Berlinin kapearunkoisen Airbusin vuokraamisesta miehistöineen Lufhtansa-konsernille. Sopimukset astuvat voimaan tammi- ja helmikuussa 2017 riippuen kilpailuviranomaisten hyväksynnöistä.

Lufthansa ja Air Berlin kertoivat syyskuussa aiesopimuksesta, jonka mukaan lähes kolmannes Air Berlinin Airbus-kapearunkolaivastosta siirtyy saksalaisjätin lennoille. Wetlease-sopimuksen mukaan 38 kaperunkoista Airbus-matkustajakonetta vuokrataan miehistöineen Eurowingsin ja Austrian Airlinesin lennoille.

Helmikuusta 2017 voimaan tulevan sopimuksen mukaan koneista 33 liittyy Eurowingsiin ja loput viisi Austrian Airlinesille. Kuusivuotinen sopimus vaatii vielä viranomaishyväksynnät. Osapuolten mukaan järjestelyn vuokra on kilpailukykyinen.

Lufthansa ja Etihad tiivistävät yhteistyö myös codeshare-rintamalla. Tammikuun 2017 aikana alkavan sopimuksen mukaan Lufthansa lisää Frankfurtista ja Münchenistä Abu Dhabiin lentäville lennoilleen Etihad Airwaysin EY-koodin. Sopimuksen piiriin kuuluvat myös suorat lennot Frankfurtista Rio de Janeiroon ja Bogotaan.

Vastavuoroisesti Etihad Airways lisää Lufthansan LH-koodin lennoilleen Abu Dhabista Frankfurtiin ja Müncheniin.

Lue myös: