Lufthansa vuokraa lähes kolmanneksen Air Berlinin kapearunkolaivastosta - Eurowings kasvaa vahvasti

Eurowings_Lufthansa_tailsLufthansa-konserni ja Air Berlin ovat solmineet aiesopimuksen jopa 40 Air Berlinin käyttämän matkustajakoneen vuokraamisesta Eurowingsin ja Austrian Airlinesin käyttöön. Kyseessä on merkittävä määrä Air Berlinin kapearunkokoneista. Toteutuessaan kuusivuotinen sopimus alkaisi vuoden 2017 kesäaikataulukaudesta.

Sopimus mahdollistaisi Lufthansan halpalentoyhtiö Eurowingsin toiminnan merkittävän laajentamisen. Se toisi yhtiölle vahvuuksia markkina-asemissa Euroopan lentoliikennemarkkinoilla. Sopimus alkaisi 26. maaliskuuta, kun kesäaikataulukausi tulee voimaan. Eurowings operoi nykyisin 90 lentokoneen laivastolla ja uusi sopimus toisi laivastoon 35 lisäkonetta, jotka maalattaisiin yhtiön väreihin.

Sopimukseen kuuluvat viisi muuta konetta lentäisivät Austrian Airlinesilla vahvistaen sen asemia Wienin hubissa. Samalla koneet tukevat uusien reittien avauksia ja vanhojen koneiden korvaamisia.

Eurowings_A320Kyseessä on wetlease-sopimus. Koneiden mukana tulisi siis Air Berlinin ohjaamo- ja matkustamomiehistöt. Sopimuksen piiriin kuuluisi jopa 29 Airbus A320 -konetta ja jopa 11 Airbus A319 -konetta. Vuokrattavat koneet sijoitettaisiin seitsemälle lentokentälle Saksaan, Wieniin ja Palma de Mallorca. Vuokrattavista koneista jopa 38 osalta sopimus olisi kuusivuotinen.

Air Berlinin laivastossa on nykyisin 60 A320, 11 A319 -konetta sekä 23 A321-konetta. Kapearunkoisia Boeing 737-koneita laivastossa on 19. Kaikkiaan yhtiön laivastossa on oli kesäkuussa 2016 144 matkustajakonetta. Kyseessä on siis lähes neljäsosa koko Air Berlinin laivastosta ja yli puolet sen Airbus-kapearunkolaivastosta.

Lufthansa kertoo sopimuksen olevan hinnaltaan kilpailukykyinen ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä. Sopimuksen avulla AirBerlin pääsee eroon liiasta kapasiteetistaan. Lopullinen sopimus vaatii vielä yhtiöiden hallituksen ja kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Air Berlin wetlease-sopimuksen lisäksi Lufthansa hankkii omistukseensa viimeisetkin 55 prosenttia Brussels Airlinesista (linkki uutiseen tämän jutun lopussa).

Lue myös: