Air Berlin supistaa rankasti - laivasto kutistuu puoleen

AirBerlin_A320_B737Air Berlin julkisti merkittävän uudelleen järjestelysopimuksen, jonka on määr turvata pitkäaikainen kasvu. Yhtiö supistaa laivastonsa 75 koneeseen ja keskittää toimintonsa Berliiniin ja Düsseldorfiin. Henkilökuntaa vähennetään jopa 1200.

Air Berlin pyrkii uudelleenjärjestelyn avulla keskittymään korkean tuoton markkinoille Berliinissä ja Düsseldorfissa. Nykyinen 144 matkustajakoneen laivasto supistuu jopa 75 koneeseen. Lomalentoliikenne erotetaan omaksi liiketoimintayksiköksi.

Laivastosta jopa 40 kapearunkoista konetta vuokrataan wetlease-sopimuksella Lufthansalle, joka vähentää ylikapasiteettia merkittävästi (Lue erillinen uutinen aiheesta linkistä tämän jutun lopusta). Kaksi Air Berlinin A321-konetta on parhaillaan wetlease-sopimuksella vuokralla myös Finnairilla.

Uudelleenjärjestelysuunnitelmalla pyritään parantamaan tehokkuutta ja vähentämään kausivaihteluita sekä ottamaan selkeä markkina-asema.

Kesästä 2017 lähtien Air Berlinin laivastossa on 75 matkustajakonetta. Mukana on 17 Airbus A330 -laajarunkokonetta sekä 20 A320-koneperheen kapearunkokonetta ja 18 Dash Q400 -potkuriturbiinikonetta.

Kaikkiaan henkilökunnan tarve vähenee 1200 työntekijän verran. Vapaaehtoiset ja pakolliset vähentämiset on määrä saada päätökseen helmikuussa 2017. Air Berlin aikoo työskennellä muutosten osalta läheisessä yhteistyössä liittojen kanssa.

Työllistymismahdollisuuksia on tarjolla Etihad Airwaysillä, Jet Airwaysillä, Air Serbialla, Etihad Regionalilla, Alitalialla ja Air Seychellelleillä. Nämä kaikki ovat Etihad Airwaysin osittain omistamia yhtiöitä.

Air Berlin aikoo kasvattaa tuottavaa kaukolentoliikennettään lisäämällä uusia reittejä ja vuoroja kohteisiin erityisesti Yhdysvalloissa. Kapearunkolaivaston osalta yhtiö keskittyy ympäri vuoden operoitaviin kohteisiin, joissa päämarkkina-alueet ovat Italia, Skandinavia ja Itä-Eurooppa. Panostusta lisätään myös kotimarkkinoille.

Lue myös: