Boeing ja Embraer vahvistavat keskustelut yhteistyön syventämisestä

E190_E2_rollout_1Boeing ja Embraer vahvistavat käyvänsä keskusteluja yhtiöiden jonkinasteisesta yhdistymisestä. Boeingin uskotaan olevan enemmän kiinnostunut Embraerista, kuin brasilialaisvalmistaja on Boeingista.

Osapuolet eivät aio kommentoida mahdollisia kauppoja keskusteluiden vahvistamisen lisäksi. Yhtiöt eivät anna mitään takeita kauppojen toteutumisesta. Kaikki mahdolliset muutokset tulevat vaatimaan hyväksynnän Brasilian hallitukselta, molempien yhtiöiden hallituksilta ja Embraerin osakkeenomistajilta.

Yksi vuoden suurimpia ilmailu-uutisia oli eurooppalaisen Airbusin ja kanadalaisen Bombardierin merkittävä yhteistyö C series -koneiden osalta. Käytännössä Airbus sai tuotevalikoimaansa tyyppihyväksytyn ja modernin kapearunkokoneen korvaamaan A319-koneen, jota asiakkaat eivät enää ole tilanneet.

Boeing pyrkii vastaavaan kosiskelemalla Embraeria, jonka kanssa sillä on jo pidempään ollut yhteistyötä mm. KC-390 -sotilaskuljetuskoneen osalta. Embraer on tuomassa markkinoille uuden sukupolven E2 E-jet -koneitaan 100-150 -paikkaisten koneiden segmenttiin.

Lue myös: